מרק לזניה חורפי
מרק לזניה חורפי סטודיו TEKA

רכיבים:

  • 1/2 בצל
  • 1 שן שום
  • 200 גרם בקר טחון
  • 400 גרם עגבנייה טבעית טחונה
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית טימין מיובש
  • 50 מ"ל יין לבן
  • ציר עוף או ירקות 500 מ"ל
  • 6 עלי לזניה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • פפריקה מתוקה
  • שמן זית כתית מעולה

הוראות הכנה

מקלפים וקוצצים דק את השום והבצל. מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר ומבשלים אותם עם קורט מלח 5-10 דקות על אש נמוכה.

בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה, קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים. הוסיפו את כדורי הבשר לתבשיל, מגבירים את האש ומבשלים עד להשחמה.

מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין. מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין. כשהאלכוהול מתאדה מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.

שוברים את עלי הלזניה לחתיכות ומוסיפים אותם למרק. מבשלים כ -10 דקות או עד שהפסטה מוכנה. מוסיפים מלח במידת הצורך ומגישים עם עוד מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.

*המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג החשמל TEKA

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו