מסיבת החנוכה של העמותה
מסיבת החנוכה של העמותהצילום: באדיבות המצלם

במסגרת מיזם "שמחה לחיים" ארגנו מתנדבי עמותת 'מרפא לחיים' מסיבות חנוכה עם החניכים אותם הם מלווים במשך כל השנה.

האירוע כלל סבב משחקים שאפשרו לחניכים להיפתח, להכיר ולהתחבר אחד לשני. הילדים שמחו ורקדו, קישטו סופגניות והכינו "שערות סבתא".

בימים אלו מציינים בעמותה חמש שנים למיזם "שמחה לחיים" שבמסגרתו ילדים שאיבדו אב או אם מקבלים ליווי של חונך, אח בוגר, המתנדב בעמותת "מרפא לחיים".

החונכים מסייעים לילדים שאיבדו אב או אם בהתמודדות עם השכול, עם הבדידות ועם המציאות היומיומית החדשה, וזאת תוך מתן כלים, תמיכה וחוויות טובות שיסייעו להם במציאות הכואבת שנכפתה עליהם.

הילדה והחונכת נפגשות מספר פעמים בשבוע למספר שעות המוקדשות למשחק, עזרה בלימודים ובשיעורי הבית, וכמובן לשיחות מלב אל לב.

אורית ברששת רכזת הפעילות מסכמת, "למחזה כזה מרגש לא ציפיתי. השמחה והשותפות הפכה את החניכים שלנו למאושרים וזה שווה הכל".