פצוע הפיגוע מדברחדשות השבת, כאן 11

אברהם אלמליח שנפצע בפיגוע הדקירה בירושלים שיחזר את רגעי האימה בעת שעשה דרכו לכותל המערבי.

"חזרתי מתפילת מנחה בכותל, עברתי דרך שער שכם. עברתי את הכביש, לא שמתי לב ופתאום רדף אחריי מחבל. בא לרצוח אותי, ניסה בכל מקום בגוף. הגיע חייל שבא להפריד, המחבל בא לדקור אותו - והרגו אותו".

"נפצעתי בחזה, בגב התחתון, בראש ובצוואר. הרופאים אומרים שזה היה סנטימטר מהעורק הראשי. מיהרתי בגלל השקיעה והלכתי משם, בד"כ אני לא הולך באזור".

צעיר חרדי כבן 20 נפצע היום (שבת) באורח בינוני-קשה בפיגוע דקירה בשער שכם בירושלים. צוות מד"א העניק לפצוע טיפול רפואי ופינה אותו לבית החולים שערי צדק בעיר.

"הייתי סמוך לשער שכם והזניקו אותי למקום", תיאר פרמדיק מד"א ישראל וינגרטן את הרגעים לאחר הפיגוע. "ראיתי צעיר חרדי כבן 20 בהכרה מלאה, הוא סבל מפצעי דקירה בגופו, הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים מהיר בשטח, העלנו אותו לניידת טיפול נמרץ ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו בינוני עד קשה".

בעקבות האירוע, שוחח ראש הממשלה נפתלי בנט עם השר לביטחון פנים ועם מפכ"ל המשטרה רב-ניצב יעקב שבתאי, ותמך לוחמים: "הלוחם והלוחמת פעלו באופן מהיר ונחוש מאוד, כמצופה משוטרי ישראל, אל מול מחבל שניסה לרצוח אזרח ישראלי", אמר ראש הממשלה, "אני מבקש למסור להם את מלוא הגיבוי. כך היה מצופה מלוחמינו לפעול וכך הם פעלו. אסור לנו לאפשר לעיר הבירה שלנו להפוך למוקד של טרור".

שר החוץ יאיר לפיד (יש עתיד) גיבה את הלוחמים "מחזק את כוחות הביטחון ולוחמי מג"ב שפעלו הערב מהר, חתרו למגע בנחישות והביאו לסיום אירוע הטרור הנפשע בשער שכם, ולהצלת חיים. מאחל החלמה מהירה לפצוע מארוע הדקירה".

ליברמן צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "הפיגוע בירושלים הערב הוא אירוע טרור אכזרי ובלתי נסבל. אני מגבה את כוחות הביטחון שפעלו כמצופה מהם, במהירות ובנחישות ומאחל להחלמתו המהירה של הפצוע".