לביבות ירק
לביבות ירק צילום: עמיחי באר

מרכיבים:

  • 1 חבילת תרד טרי
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
  • 2 גזרים
  • 2 זוקיני
  • 4 תפוחי אדמה
  • מלח, פלפל שחור
  • שמן זית
  • קורט בהרט
  • כף גדושה קורנפלור
  • חצי כוס קמח אורז

אופן ההכנה:

מחממים מחבת גדולה ומקפיצים בה עם מעט שמן זית את התרד למשך כמה דקות עד שהתרד מתרכך.

קוצצים את התרד ושומרים בצד.

במקלף ג'וליאנים, קולפים את הירקות לרצועות דקיקות וארוכות (מה שיוצר את הטקסטורה והמראה המיוחד של הלביבה)

מניחים את הירקות במסננת לניקוז הנוזלים לחצי שעה. מדי כמה דקות סוחטים את הנוזלים עד שמתקבלת תערבות יבשה מנוזלים.

מעבירים לקערה.

מוסיפים את התרד שקצצנו ואת יתר המרכיבים (אם התערובת רטובה נותן להוסיף מעט קמח אורז.

יוצרים לביבות ומטגניםפ בשמן חצי עמוק עד להזהבה יפה.

למתכונים מנוספים של עמיחי:

https://www.instagram.com/amihai_beer/

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו