מצרכים ל24 סופגניות
לבצק:
- 1ק"ג קמח לבן
- 20גרם שמרים יבשים
- 10גרם אבקת אפייה"הנמל"
- 150גרם סוכר לבן
- 3ביצים גודל M
- 100גרם חמאה רכה
- 420מ"ל חלב 1%
- 40מ"ל וודקה
- 20גרם מלח דק
למילוי סופגניות הפיצה:
- 500 גרם גבינה צהובה 28% מגוררת
- 250גרם רוטב פיצה
- 1חופן זיתים מגולענים
לטיגון:
- 1ליטר שמן קנולה
- 1גליל נייר אפיה בגליל "הנמל"
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר נלוש את כל חומרי הבצק פרט למלח.
לאחר שמונה דקות לישה נוסיף את המלח ונלוש שתי דקות נוספות.
נעביר את הבצק לקערה משומנת ונתפיח עד להכפלת הנפח.
נעביר את הבצק למשטח העבודה ונחלק לכדורים של 80 גרם.
נשטח כדור למעין “פיצה” נמלא ברוטב פיצה, גבינה צהובה וזיתים ונסגור בעדינות.
נכדרר לכדורים אחידים ונניח על ריבועי נייר אפייה שחתכנו מבעוד מועד.
נמרח או נרסס שכבה דקה של שמן מעל הכדורים ונתפיח התפחה נוספת של 30-40 דקות (חשוב לוודא שהסופגניות תפחו כמו שצריך).
בסיר רחב נחמם שמן עמוק לחום של 155-160 מעלות, נכניס את הסופגניות עם הנייר לתוך הסיר, נסיר באמצעות מלקחיים או פינצטה את הנייר ונטגן כשלוש דקות כאשר המכסה על הסיר.
חשוב מדי פעם לבדוק את חום השמן ולהעלות או להוריד את האש בהתאמה.
לאחר שלוש דקות נהפוך את הסופגניות ונטגן כשלוש דקות נוספות.
הכיסוי של הסיר במכסה מאפשר לסופגניות לעבור טיגון אחיד ולוודא כי הן מוכנות בצורה מושלמת נעביר למגש עם נייר סופג.