אייל בירם, מנכ"ל ומייסד עמותת ישראליז, התארח באולפן ערוץ 7 וסיפר כיצד הגיע לעולם ההסברה הישראלית, בטיול שלאחר הצבא.
"הפתיע אותי הפער התדמיתי של מדינת ישראל בעולם. המפגש הראשון שלי בטיול אחרי הצבא היה עם צעירים בפיליפינים. כשאמרתי שאני מישראל ראיתי ששניים מהם, שלא הכירו אותי או את מדינת ישראל כלל, פשוט קמו והלכו. הבנתי שהבעיה כל כך עמוקה ושורשית ומתחילה בדור הצעיר", מספר בירם.
הוא חזר לארץ והחליט להקדיש את זמנו לנושא ההסברה דרך הדור הצעיר. "בנינו מודל שהתחיל מלמטה וזיהה את הצעירים אחרי צבא כקו ראשון. בשנים האחרונות יש מעל 60 אלף חיילים שעברו את ההכשרה שלנו. בנינו מודל שפוגש את החיילים במהלך השירות ולהסביר להם שיש בעיות תדמיתיות ושזו סוגיה שנוגע לכל אחד מאיתנו ושאם לא נדע להתמודד עם BDS, לא נוכל לפתור את הבעיה".
הסכמי אברהם פתחו בפני העמותה שער נוסף. "ראינו שינוי היסטורי ומדינות שרואות את ישראל כשותף אסטרטגי ומנוע צמיחה. הבנו שבתוך ההסכמים קיים צורך אמיתי לבנות תוכנית מנהיגות שתיקח את הצעירים הבחריינים, האמירתים והמרוקאיים יחד עם ישראלים לשילוב משותף. שהם יראו את העוצמה והכוח של מדינת ישראל. הם רוצים להתחבר כזה כי הם רואים את העתיד שלהם יחד עם מדינת ישראל".
