גברי בנאי
גברי בנאיPhoto by Hadas Parush/Flash90

השחקן משלישיית "הגשש החיוור" וחתן פרס ישראל גברי בנאי בן ה-82 מודאג מהאלימות במדינה אך במקביל לא מתנצל שקרא למירי רגב "בהמה".

"מטריד אותי מאוד שנהיינו מדינה אלימה. לא ייתכן שמישהי רוצה לרפא אותנו ומאיימים לחסל אותה איפה נשמע דבר כזה? זה הכל בגלל הכנסת. בגלל כל מיני אמסלמים שמדברים מעל בימת הכנסת בשפה של בית שימוש. וזה לא רק הוא, וזה לא רק בליכוד. זה באמת אוכל אותי. אני כבר לא מדבר על מה שהיה עם מירי רגב, שאמרה שלא יתנו תקציבים לתיאטרון. אני רוצה לראות שלא היו נותנים תקציב, שלא יהיה הבימה והקאמרי. אבל פחדו ממנה", אמר בראיון לחדשות 12.

הוא הבהיר כי הוא לא מתנצל אל שכינה את רגב "בהמה" וציין כי לא ידע שמקליטים אותו. "אני חושב שהיא בהמה. אני באמת חושב ככה. אני לא מבין איך היא הייתה תת-אלוף בצבא".

אתה מתלונן על השפה של חברי הכנסת, ואז קורא למירי רגב "בהמה". זה יותר טוב? "אני לא חבר כנסת. אני רואה בפרלמנט הבריטי, וגם חברי כנסת קודמים – השפה אחרת. אין לי בעיה להגיד שזה לא בסדר שאמרתי 'בהמה'. תמצא לי מילה אחרת למה שאני חושב שהיא".

ומה אתה חושב על ממשלת בנט? "אני חושב שיש אנשים טובים, ואני רואה שהם משתדלים".

בנאי הוא איש שמאל מובהק שהודיע כי לא יופיע ליהודים ביו"ש, "עמדתי בזה. אני נגד הכיבוש".

למתנחלים לא מגיעה תרבות? לא מגיע להם ליהנות מההופעה שלך? "למה לא? אני מופיע פה, שיראו פה. אשתי נוסעת פעמיים-שלוש בשבוע לבקעה, מלווה רועים ערבים שמתנכלים להם מתנחלים. כל פעם היא אומרת לי 'בוא איתי' ואני אומר לה 'אני לא נכנס לשטחים הכבושים'. לא רוצה. גם בגשש היינו בדעה אחת שאנחנו לא מופיעים שם. פנו אלינו כמה פעמים, ופשנל אמר לא".