הרב קנייבסקי בפגישה עם רופאים
הרב קנייבסקי בפגישה עם רופאיםצילום: שוקי לרר

אחרי שתקפו והכפישו רופאים ופקידים בכירים המובילים את המאבק הלאומי בקורונה, מתנגדי החיסונים שמים על הכוונת גם את גדול הפוסקים בעולם החרדי הרב חיים קנייבסקי.

העיתון ידיעות אחרונות דווח הבוקר (שלישי) כי בעקבות קריאתו הפומבית לחסן את הילדים מפני הנגיף -המנהיג החרדי הבכיר הפך ליעד חדש להתקפות, איומים והפצת פייק ניוז מצד פעילים קיצוניים.

יענקי קנייבסקי, הנכד המזוהה ביותר עם הרב והמוכר כמי שלוחש על אוזנו, ספג קריאות "אתם רוצחים" ו"יש דם ילדים על הידיים שלכם", לצד איומים כמו "נגיע אליכם" ו"איחולים" כמו "יאנסו את הילדים שלך".

בהודעות SMS שנשלחו לבני משפחה נוספים, חלקן בשעות לילה מאוחרות, נכתב: "ימחה שמך", "נבל" ו"עמלק", בתוספת האיום המרומז "יש דין ויש דיין". לאחד מבניו של הרב נאמר בפשטות "נהרוג אותך". בן משפחה נוסף אוים: "נגיע לבני ברק ואז תבין".

העיתונאי החרדי ישראל כהן אמר לידיעות אחרונות: “הקריאה של ‘שר התורה’ להתחסן זכתה לקונצנזוס ציבורי ולשבחים מראש הממשלה והשרים, אבל מתברר שבשוליים תמיד יש מי שמתנגד”.

כהן מזהה חשש בקרב בני משפחת קנייבסקי מפני פגיעה פיזית ברב או בהם. “הם רגילים לביקורת וללחצים, אבל כאן מדובר באנשים לא נורמליים ולא צפויים”, אמר.