מסעדת ראליה- כשרות מהודרת
מסעדת ראליה- כשרות מהודרת צילום: קובי פינקלר

בשעה שמסעדות קורסות ועוד ועוד מגבלות מוטלות, נפתחה באחרונה בלב תל אביב, פנינה חדשה בכשרות מהודרת באווירה ים תיכונית.

המסעדה, ראליה (יְקָרָה בערבית)- בניצוחו של השף עודד אסטרוגנו, ממוקמת בפינת הרחובות דיזנגוף ובר כוכבא בתל אביב וכבר מכאן ניתן להבין את ייחודה.

למסעדה קונספט מיוחד בו היא משנה את פניה בהתאם לשעה ביום. ראליה מציעה למגוון לקוחותיה אוכל ביתי מקומי ברמה גבוהה בשעות הצהריים ואילו בשעות הערב, התאורה מתעמעמת והמסעדה הופכת לבר קוקטיילים צעיר וצבעוני.

בהתאם לכך, מציעה ראליה שני תפריטים. בתפריט הצהריים ניתן להינות ממגוון מנות בשרים כגון דונר עגל וכבש עם פיסטוקים, מינוט סטייק, קבב טלה, קציצות ברוטב ונתחים מובחרים של בשר צלוי, לצד תבשילים ביתים מתחלפים של בקר, עוף ודגים, אותם גם ניתן לקחת מהמסעדה ב-TAKE AWAY ולהינות מאוכל מבושל בבית ובמשרד.

תפריט הערב, מותאם לאווירת הבר שלובשת המסעדה, עם קוקטיילים מרעננים לצד יינות מעולים ומנות בשרים מדליקות כגון סוכריות עראייס, לחמעג'ון, אסאדו מפורק המוגש לצד לחם בריוש, סלטים מרעננים ועוד.

שף המסעדה, עודד אסטרוגנו, מגיע לראליה עם ניסיון עשיר של כ-32 שנים במטבחי המלונות הגדולים והמובילים באילת, בהם רויאל ביץ' והמלך שלמה. כעת, מגיע אסטרוגנו, מוכן לאתגר החדש- אוכל ים תיכוני בכשרות מהודרת של רבנות תל אביב, ברמה גבוהה המותאמת לזמן ולאווירה.

בשילוב עם האוכל, עיצוב המסעדה גם הוא מדבר באותה השפה. איציק כהן ופיי קונטופולו שעיצבו את המסעדה, שמו דגש על שימוש בחומרים מקומיים. ניתן לראות שימוש רב בעץ אלון נקי בגוון טבעי, רצפת שיש בסגנון יווני וציור קיר של הצייר יוני זהר, שמעטר את הקיר החיצוני של המסעדה. בר הקוקטיילים של ראליה מעוצב כדלפק פתוח הפונה לרחוב בר כוכבא ומעניק מעיין הצצה לרחובות תל אביב ההומים ושוקקי החיים.

מוצר מעולה, כשרות מהודרת, אוירה טובה ושרות מעולים. בימים אלו של סגרים והסתגרויות אנחנו ממליצים.