
ראש הממשלה נפתלי בנט ביטל פגישה שנקבעה למחר (ראשון) עם עיתונאים ודיפלומטים זרים בגלל "חשש הולך וגובר לגל חדש של קורונה בישראל".
האירוע תוכנן להתקיים בחסות לשכת העיתונות הממשלתית והיו אמורים להשתתף בו כ-400 בני אדם. בהודעה למשתתפים נכתב "תודה על ההבנה. מאחלים לכם שנה מוצלחת ובריאה".
כמעט במקביל להודעת ראש הממשלה בנט על ביטול הכנס ההמוני, ראש הממשלה החלופי ושר החוץ יאיר לפיד ערך כנס פעילים עם מאות בני אדם בקריית טבעון.
״זו רק דוגמא קטנה להיעדר המדיניות של הממשלה״, עקץ עורך הג׳רוזלם פוסט יעקב כץ. ״כדאי שבנט יעדכן את לפיד שעכשיו פגש מאות פעילים בקריית טבעון. שיחליטו: אפשר להיפגש עם מאות אנשים או לא?״.
עד היום זוהו בישראל זוהו 45 מאומתים חדשים לווריאנט האומיקרון: 86 מאומתים ששבו מדרום אפריקה, אנגליה, צרפת, ארה"ב, איחוד האמירויות, הונגריה, איטליה, נמיביה, טנזניה, גרמניה, מרוקו, ספרד, סרביה, בלגיה, וטורקיה. 28 מהמאומתים היו במגע עם שבים מדרום אפריקה, אנגליה, ארה"ב וצרפת. 20 מהמאומתים נדבקו בקהילה.
בינתיים גוברת הדאגה במערכת הבריאות מפני גל חמישי: הערכה מקצועית שהוצגה לראש הממשלה בנט מעלה את האפשרות להתפרצות משמעותית בתחלואה בתוך פחות מ-3 שבועות, אולי אפילו שבועיים בלבד. במערכת הבריאות עדיין מתקשים לקבוע את רמת התחלואה הקשה שיביא עימו וריאנט אומיקרון, אך מבהירים כי שיא הנדבקים צפוי לעקוף את השיא של גל הדלתא.
בחדשות 12 דווח כי ההחלטה העיקרית והמיידית של רה"מ בנט היא לסגור את השמיים דה-פקטו. מחר (ראשון) הוא יביא להצבעה בממשלה את הפיכתן של כמה מדינות מרכזיות וחשובות לאדומות – מה שיקשה מאוד את הטיסה אליהן ומהן.
המדינות שיובאו מחר לדיון הממשלה הן: ארה"ב, קנדה, בלגיה, פורטוגל, טורקיה, גרמניה, הונגריה ומרוקו. הרשימה הזאת גובשה תוך סיכום בין בנט ושר הבריאות הורוביץ, ולפי שעה אותן מדינות יוגדרו אדומות ללא הגבלת זמן.

