אלי קיי
אלי קייצילום: יונה קפלן, השומר החדש

מעקב ערוץ 7: 30 יום חלפו מאז נרצח באכזריות אליהו (אלי) דוד קיי הי"ד בפיגוע הדמים בעיר העתיקה בירושלים, טרם הוציא אלוף הפיקוד צו הריסה לבית המחבל שרצח אותו.

בנתיים, שמואל אימרגרין, אביו של אהרן אימרגרין שנפצע קשה בפיגוע בו נהרג אלי קיי, שיגר מכתב לראש הממשלה נפתלי בנט, לשר הביטחון בני גנץ ולגורמי ביטחון נוספים, ודרש כי יחתם צו הריסה לבית המחבל.

"לפני קרוב לחודש פניתי אליכם בדרישה להרוס את בית המחבל שרצח את אליהו קיי ופצע את אהרן אימרגרין", הוא כתב באמצעות עורך דינו מיכאל ליטווק. "לצערי עד כה לא קיבלתי מענה".

המחבל שרצח את קיי הי"ד ביריות רובה הוא פאדי אבו שחידם, שייח' בן 42 שהתגורר עד שחוסל במחנה הפליטים שועפט שבמזרח ירושלים.

בצה"ל השיבו לשאלת ערוץ 7 ועדכנו כי גורמי הביטחון עדיין בוחנים את הריסת בית המחבל. עוד נמסר כי בין השיקולים שישקלו לפני ההחלטה אם להרוס את הבית, תשקלנה גם הנסיבות הפרטניות.

ינני יודע מהם הנסיבות הפרטניות", כתב עו"ד ליטווק לראש הממשלה ולשר הביטחון, "אולם הנני יודע גם יודע שלמרשי נהרסו החיים בשל אותן 'נסיבות פרטניות'. כל המשפחה כולה מרותקת ודואגת. אינני מוצא כל הנמקה מדוע טרם הוצא צו הריסה לבית המחבל. אלוף הפיקוד מחויב לעדכן את המשפחות נפגעות הטרור בהליכים לגבי הרס בתי המחבלים".

מדובר צה"ל נמסר: "הריסת בית המחבל שרצח את אליהו קיי ז״ל עודנה מצויה בבחינה של גורמי הביטחון. הריסת בתי מחבלים מבוצעת לאחר תהליך סדור, בו נשקלים על ידי הגורמים הרלוונטיים כלל השיקולים הנחוצים לעניין, כפי שנקבעו בפסיקת בג"ץ, בהתאם לנסיבותיו הפרטניות של כל מקרה. צה״ל וגופי הביטחון פועלים בנחישות לשמירה על שלומם של אזרחי מדינת ישראל, לסיכול פיגועי טרור ולהרתעת גורמי הטרור".

שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "כבר חודש עבר מאז הפיגוע הקשה ולא יצא צו הריסה לבית המחבל. המחבלים הבינו זאת וגל הטרור נסק מאז. אני דורש באופן מידי עוד היום להוציא צו הריסה לבית המחבל שרצח את אליהו קיי. או לחילופין להגיד לציבור למה צה"ל והדרג המדיני מסרבים להרוס".