ארנצ'יני
ארנצ'יני צילום: דן פרץ

מרכיבים ארנצ'יני: (10 כדורים)

  • 3 כוסות אורז עגול מבושל (רצוי שיהיה מבושל בן יום)
  • 1 חבילה שמנת מתוקה
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית מלח
  • כוס מוצרלה מגוררת
  • ביצה אחת
  • כוס פירורי לחם

מרכיבים רוטב:

  • 3 כוס שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס רוטב עגבניות
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כוס שמן
  • כוס בצל ירוק קצוץ
  • גבינת פרמז'ן גוש לא מגורדת

אופן הכנה של כדורי הארנצ'יני:

בקערת ערבוב יש לשים את כל המרכיבים הבאים:

3 כוסות אורז עגול מבושל

1 חבילה שמנת מתוקה

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית מלח

כוס מוצרלה מגוררת

לערבב הכל עד קבלת עיסה וליצור כדורים בינונים כל אחד.

ציפוי:

לגלגל כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.

לטגן בשמן עמוק את הכדורים עד הזהבה

אופן הכנת הרוטב:

לחמם בסיר בינוני

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס רוטב עגבניות

לתבל חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.

להמתין עד שהרוטב מצטמצם

אופן הגשה:

בצלחת עמוקה מוזגים את הרוטב המוכן

מניחים 3 -2 כדורים מעלים יש להניח גילופי גבינת פרמז'ן ובצל ירוק קצוץ

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו