
ראש הממשלה נפתלי בנט אמר בדיון קבינט הקורונה כי הגל החמישי של הנגיף מתפרץ וההתפרצות רק תגדל.
"אנחנו לא יכולים למנוע את הגל, אין אפשרות כזו. אבל אנחנו בהחלט יכולים ונותנים את הכלים לאזרחי ישראל להגן על עצמם בעיקר מפני תחלואה קשה, לכשחלקם ידבקו", דברי בנט.
שר האוצר אביגדור ליברמן אמר בקבינט כי הוא מתנגד להגבלת ההתקהלויות. "אני לא חושב שכרגע יש מקום לנקוט בצעדים כאלה. זה מכניס אותנו לעולם של פיצויים - כל הסיפור של הקורונה עולה כ-140 מיליארד ש"ח".
ראש הממשלה ביקש לקדם את נושא החיסון הרביעי והיפנה שאלה בנושא לד"ר שרון אלרעי פרייס, הממונה על בריאות הציבור. היא השיבה שבמשרד עדיין ממתינים למחקר שנערך בנושא.
בנט ענה, "אנחנו מאבדים זמן יקר. המחקר לחיסון רביעי נדחה שוב ושוב, זה היה צריך להתחיל מזמן. לא יאמן שאנחנו עושים הגבלות בכ״כ הרבה כסף ואת הנתיב הקריטי מעכבים".
ממונה הקורונה, הפרופ' סלמאן זרקא אמר כי 155,000 ילדים בלבד התחסנו במנה ראשונה נגד קורונה.
"אנחנו ברכש תרופות מול פייזר. מבקשים ממערכת הביטחון לקבל סיוע של חיל הרפואה", אמר.
הוא הוסיף, "אנחנו לקראת הנובי גוד והסילבסטר - אלו מסיבות שנשלם עליהן מחיר גדול".
"לשבועיים שלושה הקרובים צריכים להדק את החגורה. חייבים לחזק את מערכת הבריאות. צריכים צוותי אקמו. מציעים להחיל תו ירוק על העובדים במגזר הציבורי; מציעים עבודה מהבית 50% גם במגזר הפרטי", דברי זרקא.

