פאי רועים
פאי רועים צילום: iStock

מרכיבים: לבתנית פיירקס מלבנית גדולה

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 מקלות סלרי קצוצים
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות (אפשר גזר קפוא שנמכר בשקיות)
  • 3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
  • כוס ורבע מים
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • כפית כמון
  • כף סילאן
  • פלפל שחור
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 5 תפוחי אדמה גדולים או 8 קטנים - בינוניים
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל והשום.

מוסיפים את הסלרי והגזר.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ונצרב קלות.

מוסיפים רסק עגבניות, סילאן, מים ותבלינים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים ומתאדים.

בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכך.

כשתפוחי האדמה מתקררים מעט, קולפים, חותכים גס ומועכים בקערה.

מוסיפים כחצי כוס ממי הבישול של תפוחי האדמה.

מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל ומערבבים.

בתבנית פיירקס משטחים את תערובת הבשר ומעליה את הפירה.

מיישרים ויוצרים צורות בעזרת מזלג.

מרססים מעט ספריי שמן וכמה עלי טימין טרי.

אופים על 180 מעלות כ35- 40 דק עד שהמאפה מזהיב.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו