נתונים פנימיים של משרד הבריאות שהתפרסמו הערב (רביעי) בחדשות 13 העלו כי כמחצית מהנבדקים בבדיקת האנטיגן מתגלים שליליים במהלכה, אבל בדיקת PCR תגלה כי היא מאומתים לקורונה.
על פי הנתונים, בקרב כלל הציבור, האנטיגן פספס בכ-50 אחוזים. בקרב בני 18 ומעלה, האנטיגן מפספס 61 אחוזים. לגבי הלא-מחוסנים, בדיקת האנטיגן מפספסת 72 אחוזים ממי שיאומתו אחר כך בבדיקת PCR.
צוות פנימי במשרד הבריאות קבע בימים האחרונים שבדיקת ה-PCR אמינות יותר גם מבחינה רפואית וגם מבחינה כלכלית אלא שהשר הורוביץ אימץ דווקא את בדיקת האנטיגן הביתית שהיא עוד פחות אמינה מבדיקת האנטיגן המוסדית.
בתוך כך ראש הממשלה נפתלי בנט ערך סדרת שיחות עם מנהלי בתי חולים ושמע מהם שיהיו בין 2,500-1,500 חולים במצב קשה בגל הנוכחי. הוא ביקש מהם להיות ערוכים להתמודד עם עד 4,000 חולים במצב קשה.
במשרד הבריאות החליטו לאפשר לעובדי בריאות חיוניים שאינם מחוסנים או ללא תו ירוק בתוקף וחייבים בידוד להגיע בכל זאת לעבודה. כמו כן, המשרד הודיע כי החל ממחר ניתן יהיה לבצע בדיקות אנטיגן בבתי הספר היסודיים.
11,978 בני אדם אובחנו כמאומתים לנגיף הקורונה ביממה האחרונה. זהו שיא במספר המאומתים מפרוץ המגיפה בארץ. אחוז המאומתים מבין כלל הנבדקים אתמול עומד על 6.65% ומקדם ההדבקה ממשיך לעלות, והגיע ל-1.94.
עלייה קלה נרשמה גם במספר החולים הקשים, מ-117 ל-125. מתוך החולים הקשים 38 מחוברים למכונות הנשמה. מניין המתים מפרוץ המגיפה עומד על 8,247 בני אדם.