
מרכיבים:
- חבילת דבי לזניה
- 700 גרם בשר טחון
- 3 שיני שום קצוצות דק
- בצל גדול קצוץ
- 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
- 4 עגבניות גדולות בשלות
- קופסה קטנה רסק עגבניות
- 3/4 כוס מים
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- מלח, פלפל
- כף גדושה פפריקה מתוקה
- כף סילאן
לטופינג:
- קופסה קטנה רסק עגבניות מהול במים
- בזילקום יבש
- אבקת שום
- מלח, פלפל, כפית סוכר
- עגבניות פרוסות דק
אופן ההכנה:
בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל, השום והסלרי
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר נצרב קלות
מוסיפים תבלינים ומטגנים כדקה
מוסיפים את העגבניות החתוכות ומטגנים עד שהעגבניות מוציאות מים
מוסיפים את רסק העגבניות והמים, מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ40 דק עד שהנוזלים מתאדים.
מרכיבים את הלזניה:
מסדרים בתבנית מלבנית דפי לזניה
מסדרים חצי מכמות הבשר ושוב דפי לזניה
מסדרים את המחצית השניה של הבשר ומעליה שוב דפי לזניה
מערבבים את מרכיבי הטופינג ושופכים על שכבת עלי הלניה
מקשטים בפרוסות עגבניות
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל35- 40