צלי עוף בזיתים
צלי עוף בזיתים צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 5 יחידות כרעי עוף
  • קופסה שימורי זיתים חרוזים
  • כמון, פפריקה, מלח, פלפל, כורכום
  • שמן זית לטיגון העוף
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 3 עגבניות חתוכות
  • קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 3/4 כוס מים

אופן ההכנה:

בסיר קטן מרתיחים את הזיתים עם כפית כורכום להוצאת הטעם המריר. מסננים ושוטפים.

בסיר רחב ושטוח מטגנים את נתחי העוף עד להשחמה מניחים בצד.

באותו סיר מטגנים את השום ופותחים את התבלינים בשמן.

מכניסים את העופות חזרה אל הסיר ומוסיפים את העגבניות ומטגנים כ5 דק.

מוסיפים רסק עגבניות ומים.

מתקנים תיבול ומוסיפים את הזיתים.

מנמיכים את האש ומבשלים שעה ורבע על אש נמוכה.

מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש על מצב צלייה ל10 דק.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו