טארט שוקולד
טארט שוקולדצילום: סטודיו TEKA

מרכיבים (8 אנשים):

  • 240 גרם ביסקוויטים
  • 110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 250 גר' שוקולד מריר
  • 900 מ"ל חלב 3%
  • 50 מ"ל אספרסו
  • 40 גרם אבקת ג'לטין
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים ושוקולד צ'יפס לקישוט

הכנה:

מרסקים את הביסקוויטים בקערה, ממיסים את החמאה קלות ומערבבים יחד עד לקבלת בצק אחיד.

מכסים את הבסיס והדפנות של תבנית טארט משומנת בקוטר 25 ס"מ, ההדקים היטב ומשאירים במקרר או במקפיא להתקשות מעט.

למילוי, קוצצים את השוקולד ומחממים אותו על אש נמוכה בסיר יחד עם החלב, הקפה, הסוכר, אבקת הג'לטין והשוקולד. יש לשמור על ערבוב קבוע בזמן שהשוקולד נמס עד לקבלת קרם אחיד.

יוצקים בזהירות על בסיס הביסקוויטים ומצננים לטמפרטורת החדר לפני שמכניסים למקרר. יש לאפשר לטארט להתייצב לפחות 4 שעות לפני ההגשה – עם עדיפות ללילה מלא בקירור.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מכשירי החשמל TEKA

לפני הגשה: מקשטים באגוזים קצוצים ושוקולד צ'יפס.