הרברט סמואל
הרברט סמואל צילום: עדי וחיה

בפינתו של לובי מלון ריץ-קרלטון הרצליה, שוכנת מסעדת הרברט סמואל. מסעדת שף כשרה המציעה חוויה קולינרית אלגנטית שמושתת על אלמנטים ים תיכוניים לצד פיז'אן וחדשנות.

כבר מהכניסה, ההשקעה ניכרת בכל פינה. מול החלונות, נשקף הכחול בחלון עם שלל יאכטות על המרינה בהרצליה, ומכאן החוויה שלכם רק מתחילה.

האווירה הייחודית של המסעדה מעוצבת בקפידה ומשדרת אלגנטיות ויוקרה. שילוב נוף מדהים ואווירה ייחודית מעניקה אירוח יוצא דופן ומרגש במיוחד.

המטבח חשוף לגמרי ומעצים את החוויה. ניתן להציץ בעמדות העבודה האסתטיות, ולצפות בשף אביאל סנדרוסי ובצוות מכינים את המנות ומנצחים על החגיגה.

צילום: עדי וחיה
צילום: עדי וחיה

השירות של המלצרים היה בין הטובים שפגשנו. פגשנו במארחת חייכנית ומזמינה, ומלצרים שירותיים, אדיבים ולבושים בקפדנות. המלצר שלנו היה מלא ידע קולינרי וידע לפרט על כל מנה ועל כל יין והוא קלע בול. היחס האישי היה יוצא מן הכלל.

המסעדה מציגה תפריט מקורי ואיכותי המתבסס על חומרי גלם מקומיים ולצידן תפריט יין ממיטב יצרני היין הכשר. התפריט, כך נאמר לנו, מתעדכן בהתאם לירקות ולטעמי העונה. הוא מחולק לפי מספר קטגוריות: נאים להכיר- מנות פתיחה של דגים נאים ובשר נא. מהשוק והשדה- סלטים ומנות חמות עם ירקות. טרי מהים- מנות דג עיקריות, בשר מאטליז שלנו- מגוון בשרים, ולימיטד אדישן שהן מנות ייחודיות. בקריאת התפריט, כל מנה מפתה וכדאי להזמין מכל קטגוריה כדי לגלות עולם קולינרי משובח.

צילום: עדי וחיה
צילום: עדי וחיה

במנות הראשונות ניתן לבחור את גודל המנה. ממליצות לכם לקחת את המנות הקטנות כדי שתוכלו להתפנק ולטעום מגוון רב יותר. התחלנו בנאים להכיר. סשימי אינטיאס- פונזו הדרים, סויה, איולי יוזו, אשכולית- (52 ₪/ 72 ₪). מנה יפיפיה עם שפריצים של טעמים, שבמרכזה דג טרי ופרשי שחתוך דק ונכון. לקחנו גם טרטר בצבעי אביב- טונה טרייה, מסבחה קולורבי צלוי ושקדים, פאקוס וגרידת לימון- (58 ₪/ 82 ₪). טעמים מדויקים של מתוק, חמוץ, קריספי ונימוח. מנה בריאה ומענגת שיוצאת מגדר הרגיל. אלו שתי מנות אסתטיות, מזמינות, ובעלות טעמים משובחים. ככה פותחים ארוחה כמו שצריך.

מהשוק ומהשדה המשכנו עם מרק כתום קטיפתי (42 ₪) בטעם נרכש עם טעמים עזים שהתאים בדיוק לחורף ועשה לנו חם בלב.

צילום: עדי וחיה
צילום: עדי וחיה

המנות העיקריות שמרו על אחידות ברמה הגבוהה. בטרי מהים- בחרנו בדגי בר ים יפים ועסיסיים (145 ₪). המנה כללה שני פילטים בשרניים של על מצע של ריזוטו עגבניות וחצילים ברוטב לימון, צנוברים, ופלפלים קלויים. המנה בעלת טעמים ומרקמים נהדרים. הדגים הרגישו כאילו דגו אותם במיוחד בשבילנו וטעמם היה בליגה אחרת.

אי אפשר לוותר בארוחה על בשר מהאטליז. החזה ברווז הוגש במרכז ומסביבו הונחו קרם תפוחים, סלקים, חרוסת וסלרי. נראה כאילו אמן צילחת אותו, והוא מומלץ בחום עם כוס יין אדום שמחבר ומענג את האוירה. במנה הזו אהבנו במיוחד את מידת העשייה של הבשר שהיה רך ועסיסי ושילוב כל המרכיבים נתן ביס מושלם.

שלב הקינוחים שהגיע אחרי כל הטוב הזה, תפס אותנו לא מוכנות והיווה עבורנו משימה לא קלה, אבל לא וויתרנו עליהם כדי לוודא שגם הקינוחים לא נופלים משאר הארוחה. וצדקנו כאמור.

האוכל תמיד טעים יותר והחוויה יותר נעימה כשנמצאים עם הנוף לים. המנות קטנות ולא זולות אך בשביל אוכל טוב, יין משובח ואווירה קלאסית המלווה בשירות מוקפד ומזמין צריך לשלם. אז תכינו את הארנקים ותזמינו בייביסיטר כבר הערב. מחכות כבר לביקור הבא שלנו!

טלפון: 073-2037596

כתובת: השונית 4, הרצליה

שעות פתיחה: ימים ראשון עד חמישי בין השעות: 23:00 - 18:30

צילום: עדי וחיה
צילום: עדי וחיה
whatsapp
הצטרפו לקבוצת הוואטצאפ של ערוץ 7