מנסור עבאס ונפתלי בנט
מנסור עבאס ונפתלי בנטצילום: Yonatan Sindel/Flash90

מפלגת הליכוד תוקפת היום (שני) את ממשלתו של ראש הממשלה נפתלי בנט על רקע התנגדות מפלגת רע"ם החברה בקואליציה לנטיעת עצים בנגב.

"בכל יום ממשלת בנט-רע"מ יורדת לשפל אנטי-ציוני חדש", נמסר ממפלגת הליכוד. "לראשונה מזה 73 שנה, חברה בכירה בממשלת ישראל מתנגדת לנטיעת עצים בארץ ישראל. בנט, תתבייש".

בתוך כך, מאות שוטרים הגיעו הבוקר לאדמות המדינה הסמוכות לחורה בנגב כדי לאבטח את עובדי קק"ל המכשירים את הקרקע לקראית נטיעת העצים שיהפכו עם השנים ליער.

חברי כנסת מהרשימה המשותפת התייצבו להביע מחאה על נטיעת העצים, וכך גם חברי כנסת ממפלגת רע"ם. זו האחרונה הגדילה לעשות ואיימה להחרים את דיוני הכנסת שמתקיימים היום במחאה. "אנחנו מגנים ודוחים את פעולות החריש והפגיעה באדמות ומקור הפרנסה של המשפחות הערביות באזור", נמסר.

עיתונאי "ידיעות אחרונות" עמיחי אתאלי טען כי הנטיעות בדרום הוקפאו גם בתקופת נתניהו: "הקפאת הנטיעות בנגב באה לעולם והתממשה בממשלת נתניהו לאור לחץ בדואי על מלך הקומבינות עמיר פרץ. לנתניהו זה כמובן לא הזיז. טובה לי ממשלה עם רע"מ המתועבת, אבל כזו שמסתכלת למציאות בעיניים ומנסה להתמודד איתה, על פני המשך השקר וההתחזות שהם כל מהותו של נתניהו".