עוגיות אגוזי לוז
עוגיות אגוזי לוזצילום: סטודיו TEKA

רכיבים:

  • 150 גר' חמאה
  • 150 גר' סוכר
  • 150 גר' אגוזי לוז טחונים/ קמח אגוזי לוז
  • 300 גר' קמח מלא
  • 50 גר' אגוזי לוז קלויים קצוצים
  • 5 גר' סודה לשתייה
  • 2 גר' מלח
  • 2 גר' תמצית וניל

קישוט (לא חובה)

  • 100 גר' שוקולד מריר (75%)
  • חתיכות אגוזי לוז מצופות קרמל

הכנה:

מערבבים חמאה מומסת וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים היבשים בעדינות ואת אגוזי הלוז הקצוצים בסוף.

לאחר קבלת תערובת אחיד, יוצרים עם הבצק כדורים קטנים באותו הגודל ומעצבים את העוגיות תוך שיטוח על תבנית תנור עם נייר אפייה.

אופים בחום של 180 מעלות או עד שהעוגיות מזהיבות. מניחים בצד לצינון.

לקישוט העוגיות ממיסים שוקולד מריר על אדי מים רותחים (שיטת בן מארי), טובלים חצי מכל עוגייה, מניחים שוב על נייר פרגמנט, מוסיפים כמה חתיכות אגוזי לוז למעלה ונותנים לעוגיות להתקרר.

אפשר להחליף אגוזי לוז בסוג אגוזים אחר ולהוסיף תבלינים כמו קינמון, הל, ג'ינג'ר או ציפורן לתערובת לפי הטעם.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג החשמל TEKA