קציצות חורפיות ארומטיות
קציצות חורפיות ארומטיות צילום: השף מאיר בראל

המצרכיםלקציצות:

  • חצי קילו בשר עוף או הודו טחון
  • 1 ביצה
  • (מעט פירורי לחם או קמח מצה או לחם רטוב סחוט- לא חובה)
  • 2 כפות שמן
  • רבע כפית קינמון
  • חצי כף כמון
  • 2 כפות סוכר חום
  • מעט כרכום
  • מלח ופלפל

את כל חומרי הקציצות נערבב היטב יחד ונניח לעיסה לחצי שעה.

המצרכים לרוטב:

  • 2 בצלים קצוצים דק דק
  • מעט שמן
  • 4 כפות סוכר חום או סילאן
  • מלח ופלפל
  • רבע כפית קינמון
  • 2 כפות כמון
  • כפית כרכום
  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות

הכנה:

-מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה ומוסיפים בבת אחת את התבלינים.
-מבשלים את התבלינים מעט עם הבצל לפתיחת טעמים.
-מוסיפים 2 כוסות מים חמים ליצירת רוטב ומרתיחים את הסיר לבעבוע קל.
-את הקציצות מגלגלים ומניחים בסיר.
-מעל הקציצות שמים את קוביות הדלעת (ניתן להחליף בדלורית), וסוגרים את הסיר לבישול של שעה (אם אלו קציצות עוף או הודו ניתן לקצר את הבישול ל40 דק')
-לאחר מכן מסירים את המכסה ומצמצמים את הרוטב.
-מגישים על מצע קוסקוס חם.

שבת שלום מלאה נחמה וחום!

השף מאיר בראל
השף מאיר בראל צילום: שריה דיאמנט

שף מאיר בראל למד בבית הספר היוקרתי "קורדון בלו" שבצרפת, ושימש כשף באירועים יוקרתיים לצד שפים ידועים ומובילים.

לתקופה של מספר שנים הניח השף בראל את עבודתו כשף לטובת לימודים בישיבה והסמכה לרבנות. כיום הוא משמש לצד עבודתו כשף, גם כרב בהתנדבות במושב יצרון וכרב בישיבה.

עיקר התמחותו של מאיר באה לידי ביטוי בשיטות בישול מתקדמות ומודרניות, בבישול מולקולארי ובמטבח פיוז'ן, כאשר הוא יודע לנווט בין האוכל הקלאסי לצרפתי, לבין האוכל המודרני המתקדם.

whatsapp
הצטרפו לקבוצת הוואטצאפ של ערוץ 7