פרופ' איתמר גרוטו
פרופ' איתמר גרוטובאדיבות המצלם

נכון לאתמול (רביעי) ישנם 230,756 מבודדים בישראל, מספר שאינו כולל הורים שנאלצים להישאר עם ילדיהם בבית בעקבות ריבוי הבידודים במערכת החינוך.

בחלוקה לערים ירושלים מובילה עם 16,325 מבודדים, תל אביב שנייה עם 9,162, באר שבע שלישית עם 8,330, אשדוד רביעית עם 7,388 וראשון לציון חמישית עם 7,183 מבודדים.

פרופ' איתמר גרוטו, לשעבר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, משוכנע שבקרוב יבוטל "הבידוד האוטומטי", כשהתכנון הוא שהילדים ייבדקו מספר פעמים בשבוע כדי לשמור על שגרת לימודים בטוחה: או בדיקה יומית או פעמיים-שלוש בשבוע.

בראיון לחדשות הבוקר בערוץ 12 אמר גרוטו: "מרבית המומחים בעולם מתקרבים לעמדה הזאת, אבל המדינות עדיין שומרות יותר על הכללים. יש למדינות אחריות והן מפחדות קצת לשחרר".

"הרבה מאוד מהמומחים טוענים שנושא הבידוד הפך ללא אפקטיבי כרגע ושזה לא כלי שאפשר להשתמש בו - גם בילדים וגם במבוגרים", המשיך פרופ' גרוטו, "זאת, חוץ מעובדים בבתי אבות שאותם צריך לבדוק באופן שגרתי, או עובדים במערכת הבריאות שצריכים לטפל בחולים ועדיף שלא יהיו מאומתים. אלה כן יצטרכו בידוד קצר. בשאר המצבים בהחלט אפשר לוותר על הבידודים, אני מאמין שהולכים לכיוון הזה".

פרופ' גרוטו נשאל האם החיסונים יהפכו ללא רלוונטיים, והשיב: "אנחנו מנסים לנתח את העתיד לפי ההיסטוריה של מגפות אחרות. יש פה אבולוציה של מגפה שמתקדמת מהר מאוד, אנחנו יכולים ללמוד עליה הרבה יותר מהר. יהיו עוד וריאנטים, פעם וריאנט קצת יותר אלים ופעם פחות אלים, פעם קצת יותר מדבק ופעם פחות. זה כמו בשפעת, כשיש עונה יותר קשה ועונה פחות קשה. החיסונים לא ייצאו מהחיים שלנו לגמרי, אבל יכול להיות שהם יהיו כמו חיסון השפעת, פעם בשנה".