סוכריות עראיס. המנה המומלצת
סוכריות עראיס. המנה המומלצת צילום: רעות גואטה

ראליה (יְקָרָה בערבית) - בניצוחו של השף עודד אסטרוגנו, היא מסעדה ים תיכונית חדשה הממוקמת בפינת הרחובות דיזנגוף ובר כוכבא בתל אביב, מרחק של דקה מכיכר דיזנגוף.

למסעדה קונספט מיוחד בו היא משנה את פניה בהתאם לשעה ביום. ראליה מציעה למגוון לקוחותיה אוכל ביתי מקומי ברמה גבוהה בשעות הצהריים ואילו בשעות הערב, התאורה מתעמעמת והמסעדה הופכת לבר קוקטיילים צעיר וצבעוני.

הגעתי למסעדה יחד עם אחותי הבכורה, לארוחת ערב. תפריט הערב מותאם לאווירת הבר שלובשת המסעדה, עם קוקטיילים מרעננים ומנות בשרים מדליקות.

לראשונות הזמנו סוכריות עראיס (49 ₪) המנה מוגשת בצלחת עם שני שיפודים ועליהם בצק טורטיה מלופף סביב בשר ונעשה כמו עראיס. המנה מוגשת לצד טחינה ירוקה וסלט עגבניות עם מעט חריף. מנה מעולה! הטעם מצוין, המרקם בפה נעים מאד ופשוט אסור לכם לפספס את זה.

הזמנו גם פלאפל עדשים תרד וכרישה (38 ₪) הפלאפל מוגש כשתחתיו טחינה ועליו טחינה וריבת צ'ילי טעימה. כדורי הפלאפל רכים וטעימים מאד. לצד זה, אכלנו סלט ירוק כתום (38 ₪) חסה סלובנה, צ'יפס בטטה ובוטנים עם ויניגרט הדרים. הסלט היה מאד טעים. באופן כללי הרגשנו שחומרי הגלם נבחרים בקפידה במסעדה ומטופלים היטב.

צילום: עובד פרל
צילום: עובד פרל

בשעה שהגענו, המסעדה הייתה כמעט ריקה. קיבלנו יחס נעים והכל הוגש בזריזות ונעימות. השף עודד התישב לשוחח איתנו קצת. עודד הגיע לראליה עם נסיון עשיר של כ-32 שנים במטבחי המלונות הגדולים והמובילים באילת. משפחת אסטרוגנו עברה מאילת למרכז בקיץ האחרון מנסה להתרגל לאזור. עודד מיישם את הידע שצבר ב 40 השנים האחרונות בעולם המסעדות, בהצלחה מרובה במסעדה, שאותה הקים יחד עם שותף באמצע מגיפת הקורונה.

למנה העיקרית המליצו לנו המלצרים להזמין את מנת הביף בורגיניון (69 ₪) מנת בשר בבישול ארוך עם בצלצלי פנינה, פטריות, גזר, יין אדום וטמין. הבשר טעים מאד, האורז לא מיוחד, זו מנה גדולה ועם הרבה בשר יחסית. הזמנו גם אסאדו מפורק ברוטב ברביקיו (69 ₪) המנה אמורה להגיע בליווי פרנה או בטורטיה לפי בחירה, בליווי צ'יפס. האסדו היה טעים ומעט חריף, אך קיבלנו ממש מעט ממנו וזה הגיע בתוך לחמניות המבורגר ולא כפי שנכתב בתפריט.

הלחמניות היו יבשות (הרגשנו שהן חוממו במיקרוגל) כנראה לחץ במטבח. הוגש לנו גם סלט ראליה (42 ₪) הסלט בסגנון ישראלי מכיל גם זיתים וצלפים יחד עם צנוניות, גזר לצד הירקות הרגילים. הסלט היה טעים מאד, הרגשנו את איכות הירקות הטריים. קיבלנו גם סטייק אנטריקוט (98 ₪) הבשר פרוס דק ועשוי על מחבת.

צילום: דוד מויאל
צילום: דוד מויאל

בכל תקופת הקורונה, בעלי העסקים נלחמו כדי לשרוד. בסגרים השונים היו פיצויים, אך בגל האומיקרון אין סגר ואין פיצויים, בזמן שהמסעדות לא עובדות כרגיל משום שהעובדים והלקוחות נדרשים לבידודים. עודד הסביר לנו את הקושי והתסכול: "העובדים נשלחים לבידוד וכך צוות המסעדה בקושי מסוגל לטפל בלקוחות. מנסים להוציא את המנות בזריזות כדי שהלקוח לא ימתין ובגלל שחסרים עובדים, קורות טעויות. הממשלה לא נותנת לנו פיצויים, אנחנו מפצים את הלקוחות", אמר השף.

בשילוב עם האוכל, עיצוב המסעדה גם הוא מדבר באותה השפה. בר הקוקטיילים של ראליה מעוצב כדלפק פתוח הפונה לרחוב בר כוכבא ומעניק מעיין הצצה לרחובות תל אביב ההומים ושוקקי החיים. רוב מקומות הישיבה נמצאים במרפסת שרובה סגורה, כך שניתן להיות במסעדה וצפות ברחוב התל אביבי בשלווה. העיצוב משרה אוירה רגועה ורומנטית.

לקינוח אכלנו פאדג' נמסיס (39 ₪) – עוגה טעימה מאד שנעשית במקום. ברוב המסעדות הבשריות, רוכשים קינוח מקונדיטוריה חיצונית. כאן מכינים את הקינוחים במקום וזה נהדר בהחלט.

לסיכום: העיצוב נהדר, האוכל גם הוא בהחלט מצוין. הגענו בזמן לא כל כך טוב אבל אנחנו נחזור שוב למסעדה, כי חומרי הגלם טובים, האנשים נאים בעיניי והמטבח - נאה.