ניו זילנד
ניו זילנדצילום: איסטוק

ממשלת ניו זילנד החזירה את הגבלות הקורונה המחמירות הכוללות בין היתר הגבלות נוקשות האוסרות התקהלות, חובת מסכה בחוץ ובחללים סגורים ועוד.

זאת, לאחר שבימים האחרונים מתגלים במדינה מדי יום מספר מאומתים לקורונה.

עד כה הצליחה ניו זילנד לבלום את התפרצויות הקורונה בגלים הקודמים, אך היא שילמה על כך מחיר כבד, כדוגמת בידודים ממושכים למאומתים ולמי שבאו עמם במגע, עצירת הלימודים במוסדות החינוך לתקופות ממושכות, הטלת סגרים על ערים שלמות ופגיעה כלכלית קשה בענפי מסחר שונים.

ראש הממשלה ג'סינדה ארדרן הודיעה כי ביטלה בעצמה את חתונתה שהיתה אמורה להתקיים בימים הקרובים, לנוכח הגבלות ההתקהלות שהיא נאלצה להטיל על המדינה.

כמו כן הודיעה ארדרן כי בנסיון לעצור את התפשטות האומיקרון הוחלט להטיל חובת בידוד למשך 24 יום על בני משפחה של מאומתים שהיו עמם במגע קרוב.

המאומתים עצמם נדרשים לבידוד של 14 יום, והנחת העבודה היא שבני המשפחה עלולים להדביק זה את זה בפער של ימים ואפילו שבוע ויותר, ומכאן ההנחיות המחמירות של 24 ימי בידוד לאחר מגע עם חולה קורונה.

מספר המבודדים בניו זילנד נמוך למדי, משום שמספר החולים גם הוא נמוך, ועומד על כ-1,100 חולים פעילים בכל רחבי המדינה המונה קרוב לחמישה מיליון אזרחים. מאז תחילת גל ההדבקה הראשון ועד כה נמנו בניו זילנד 15,550 מאומתים לקורונה.