קרקר דגנים
קרקר דגנים צילום: אילן בנדנה

מרכיבים לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • 180 מ"ל מים קרים
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 100 מ"ל שמן קנולה
  • 2 כפות מלח
  • 2 כפיות סילאן / דבש

תערובת גרעינים:

  • 150 גרם גרעיני חמנייה
  • 100 גרם גרעיני דלעת
  • 50 גרם שקדים קצוצים
  • 50 גרם שומשום שחור

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

לשים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה, נותנים לבצק לנוח 30 דק'.

מחלקים את הבצק ל-6 עיגולים אותם מרדדים בין שני דפי אפיה.

מקלפים את דף האפיה העליון, מרטיבים את הבצק במעט מים ומפזרים מהתערובת גרעינים.

מכניסים לחימום למשך 15-17 דק'.

*המתכון צולם והופק עבור מותג הרהיטים ZAGA, פינות אוכל.