טיראמיסו שוקולד וקפה
טיראמיסו שוקולד וקפה צילום: סטודיו TEKA

רכיבים:

לקרם מסקרפונה:

  • 4 ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • 450 גרם גבינת מסקרפונה
  • 150 גרם אבקת קקאו

לשכבת עוגת הספוג:

  • בסיס עוגה טורט
  • 1 כוס אספרסו ארוך

לקישוט:

  • אצבעות חתול
  • סוכריות שוקולד/ גרידת שוקולד מריר

הכנה:

להכנת קרם המסקרפונה: מקציפים את החלמונים והסוכר במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת: מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה.

מקפלים תערובת אחת לתוך השנייה ומפרידים אותן לשתי קערות שונות. מנפים את אבקת הקקאו ומוסיפים אותה לאחת הקערות. יוצקים את שתי התערובות לשקיות זילוף נפרדות ומניחים במקרר.

לשכבת עוגת הספוג חותכים עם כוס את עוגת הספוג לקבלת דסקיות עגולות.

מכינים אספרסו ארוך, מצננים, ומשרים מעט את דסקיות עוגת הספוג בקפה. מכסים את תחתית הכוס בדסקית עוגת ספוג אחת, לאחר מכן בקרם השוקולד, ולבסוף בקרם המסקרפונה.

חוזרים על הפעולה עם השכבות עד שממלאים את הכוס ומקשטים בחצי עוגיית אצבע חתול וגרידת שוקולד מריר.

*המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מתוג מכשירי החשמל TEKA