מאפה קינמון ואגוזים
מאפה קינמון ואגוזים צילום: iStock

מרכיבים:

  • 100 גרם מחמאה.
  • ביצה גדולה.
  • 3 וחצי כוסות קמח.
  • כף שמרים יבשים.
  • חצי כוס סוכר.
  • חצי כוס מים.
  • מעט מלח.
  • כף שמן.

*ניתן להמיר את המחמאה בחצי כוס שמן.

מצרכים למלית:

  • שמן להברשה.
  • סוכר דמררה.
  • קינמון.
  • אגוזי מלך קצוצים.

*ניתן להמיר את השמן במחמאה רכה.

*ביצה להברשה.

מצרכים לסירופ

  • חצי כוס סוכר.
  • חצי כוס מים.
  • פלח לימון.
  • מעט תמצית וניל.

אופן ההכנה:

מתחילים עם ראש עיסה או בשפה המקצועית "בצק קדים" אך ניתן לוותר על תהליך ולהכין בצק בצורה הרגילה:

בקערת המיקסר מערבלים כוס קמח עם שמרים ורבע כוס מים. מערבלים רק עד שהבצק מתאחד

מוציאים את הבצק לקערה קטנה וממתינים לחצי שעה.

אחרי חצי שעה מניחים בקערת המיקסר את כל המצרכים עם הבצק שהתפחנו בצד.

מערבלים היטב לעשר דקות ולקראת סוף הלישה מוסיפים כף שמן.

מעבירים להתפחה של שעה.

*חשוב לציין שאת כמות המים תמיד נוסיף בהדרגה.

בזמן שהבצק בהתפחה מרתיחים בקלחת את מצרכי הסירופ לעשר דקות ומניחים בצד.

כשהבצק תפח מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה לא דק אך לא עבה(חצי סמ).

מברישים את הבצק בשמן או מחמאה רכה ומפזרים סוכר דמררה קינמון ואגוזים.

*מומלץ להעביר מערוך על מלית הקינמון שתדבק לבצק..

חותכים את הבצק לרצועות שוות ועבות

כל רצועה מגלגלים לשבלול עבה.

כל שבלול חוצים לחצי עם סכין חדה ולא משוננת.

מתחילים ללפף את השבלולים אחד בתוך השני זאת אומרת פותחים שבלול אחד ומלפפים סביב שבלול סגור.

לוקחים עוד שבלול וכורכים סביב אותו שבלול סגור

יוצא שכל שבלול מכיל 4 שבלולים כרוכים, ככה תקבלו שבלול גדול,

אפשר פשוט לחתוך רצועות דקות ולרכוך כל 4 רצועות לשבלול אחד גדול.

כמות השבלולים לחצי קילו יוצא 4 שבלולים גדולים מאוד.

אחרי שסיימנו לגלגל ולכרוך מניחים את שבלולי הבצק להתפחה ארוכה של שעה וחצי.

אחרי ההתפחה מברישים בביצה טרופה עם מעט מים מעט מלח וסוכר.

מחממים תנור על 180 מעלות טורבו ואופים כעשרים דקות

אחרי האפיה מברישים בסירופ.

*המאפים נשמרים מושלם בהקפאה.