מקלות שמרים שוקולד ואגוזים
מקלות שמרים שוקולד ואגוזים צילום: iStock

מצרכים לבצק:

  • קילו קמח.
  • כף וחצי שמרים יבשים.
  • 200 גרם מחמאה רכה(לא מומסת).
  • כוס סוכר.
  • כף משפר אפיה.
  • שקיק סוכר וניל.
  • 3 ביצים L.
  • כוס וחצי מים
  • כפית מחוקה מלח.

מצרכים למלית:

  • כל ממרח שוקולד שאוהבים (הכנתי עם השחר פרווה).
  • 300 גרם אגוזי מלך שלמים.
  • חצי כוס סוכר חום
  • או סוכר דמררה.
  • 2 כוסות קמח.
  • כוס סוכר.
  • מעט שמן.
  • ביצה טרופה עם מעט מלח ותמצית וניל.

מצרכים לסירופ:

  • כוס סוכר.
  • חצי כוס מים.
  • פלח לימון.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את הקמח שמרים מלח משפר אפיה סוכר ביצים וסוכר וניל.

מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את המים.

לשים לחמש דקות ומתחילים להוסיף את המחמאה(כל פעם קצת).

ממשיכים לישה טובה לעוד חמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ודביק מעט.

משמנים ממש מעט את הידיים ומעבירים את הבצק להתפחה של שעה.

בזמן שהבצק תופח מכינים את האגוזים והסירופ:

במחבת קולים את האגוזים שלמים עם הסוכר לעשר דקות.

מעבירים למעבד מזון וטוחנים את האגוזים דק מניחים בצד.

בקלחת מחממים את מצרכי הסירופ לעשר דקות ומניחים בצד.

אחרי שהבצק תפח, מקמחים משטח עבודה.

מחלקים את הבצק ל6 כדורים שווים.

לוקחים כדור ראשון, מרדדים לעלה דק מעבירים למגש מרופד בנייר אפיה.

מורחים בנדיבות ממרח שוקולד ומפזרים את תערובת האגוזים (אפשר להוסיף קינמון).

שוב לוקחים כדור בצק מרדדים לעלה דק מניחים מעל העלה הראשון ושוב מורחים ממרח שוקולד ומפזרים מתערובת האגוזים.

ממשיכים באותה צורה לרדד את כל כמות הבצק. בסוף משאירים את העלה האחרון ללא ממרח שוקולד.

מכניסים את הבצק למקפיא לפחות לחצי שעה על מנת לעצב את הצורה בצורה נקיה.

אחרי שהבצק קפוא מוציאים אותו מהמגש ומניחים על משטח עבודה מקומח מעט.

בעזרת סכין חדה מיישרים קצוות וחותכים לרצועות ארוכות וברוחב של ס"מ.

כל רצועה חוצים לחצי (חשוב לעבוד מהר כי הבצק מפשיר מהר).

כל רצועה מכילה 3 שכבות של בצק ואז מלפפים לצורת בורג ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.

אחרי שסיימנו לעצב את הבצק מתפיחים לחצי שעה אחרונה.

מחממים תנור על 180 מעלות טורבו.

כשהבצק הכפיל את נפחו, מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים מהשטרוזיל בנדיבות.

אופים לעשרים דקות או עד להשחמה יפה.

אחרי האפיה מברישים מייד מהסירופ.