מרק קישואים ושמיר מוקרם
מרק קישואים ושמיר מוקרם צילום: iStock

מרכיבים ל8 מנות:

  • 8 יחידות זוקיני גדולים
  • 1 בצל גדול קלוף
  • 1 צרור שמיר טרי
  • 8 כוסות מים
  • 200 מ"ל שמנת לבישול
  • לגרסת פרווה: פחית קרם קוקוס
  • כף גדושה אבקת מרק עוף (פרווה)
  • פלפל שחור, מלח לפי הטעם
  • כף חמאה/ מחמאה

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל לקוביות.

פורסים את הזוקיני עם הקליפה לטבעות.

בסיר גדול ועמוק ממיסים חמאה.

מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנעשה שקוף.

מוסיפים את הזוקיני ומטגנים כ7 -8 דקות

מוסיפים מים ואבקת מרק.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מביאים את המרק לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

מבשלים על אש בינונית 35 דקות עד שהזוקיני מתרככים.

מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כ7 דקות.

מתקנים תיבול אם צריך.

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט.

קוצצים את השמיר ללא הגבעולים ומוסיפים למרק.

מבשלים 5 דקות נוספות ומגישים

להגשה: מומלץ לקלות בתנור פרוסות באעגט משוחות בשמן זית ומעט מלח גס.