סלולארי
סלולאריצילום: איסטוק

המאבק החרדי בטלפון החכמים: במהלך נאום שנשא בבית שמש טען רב חסידי מבית שמש, הרב אשר שוורץ, כי הגיעו אליו מקרים בהם אברכים התמכרו לגלישה בסמארטפון וחיללו שבת.

"באחד מהכנסים בעניין פגעי הטכנולוגיה שהתקיימו בשבועות האחרונים גילה אחד מהרבנים בפני אחד מגדולי הדור שליט"א דבר מזעזע, שלאחרונה הגיעו אליו כמה סיפורים מזעזעים, שתפסו כמה אברכים בליל שבת שמשתמשים עם המכשירים הטמאים", אמר ודבריו צוטטו בעיתון 'המודיע'.

"ואני לא מבין", הוסיף הרב שוורץ, "מה הזעזוע? שהרי אם בגלל פרנסה הוא מתיר לעצמו ג' עבירות החמורות, אזי שבת שהותר בשביל פיקוח נפש, בוודאי שדבר קל הוא בידם, רחמנא ליצלן, ולכן צריך לדעת, שמי שיש לו גישה וקשר לאלו הטומאות, הרי הוא מפקיר את כל התורה".

על רקע המאבק בסמאטרפונים שר התקשורת יועז מקדם לאחרונה מהלך שמעורר התנגדות מצד בכירים במגזר החרדי. הוא פועל להגבלת האפשרות של חברות הסלולר לחסום מספרים לקווי טלפון "כשרים", שנמצאים תחת פיקוח של ועדת הרבנים לענייני תקשורת.