
ד"ר עדנאן אבו עאמר, איש האקדמיה הפלסטיני, מנתח במאמר בעיתון הרשמי של חמאס "פלסטין" את משמעויות התפיסה הישראלית השוללת פעולה קרקעית של צה"ל ברצועת עזה כפי שבאה לידי ביטוי לגרסתו בדברים שאמר לאחרונה הרמטכ"ל אביב כוכבי.
לדברי אבו עאמר, "גישה זו מלמדת על ההכרה של צה"ל בהתחזקות כוחם הצבאי של ארגוני המאבק הפלסטיניים אשר מסוגלים בזכות טילים נגד טנקים לפגוע בכלים משוריינים אם אלה ייכנסו לשטח רצועת עזה".
אבו עאמר ציין כי "תפיסה זו יושמה בסבבי העימות הקודמים בהם הדרג המדיני והצבאי העדיפו לסיים את הלחימה כדי להימנע מהסתבכות בתמרון קרקעי מחשש לאבידות רבות בנפש".
הוא הדגיש, כי "לעומת ארגוני המאבק הפלסטיניים הפגינו תמיד נכונות להתמודד עם פעולה צבאית קרקעית של צה"ל למרות האבידות הרבות הצפויות בשורותיהם, שכן הם רואים בכך הזדמנות לחטוף חיילים ישראלים כדי להשתמש בהם כקלפי מיקוח לשחרור אסירים ביטחוניים".
"על רקע זה, ארגוני המאבק הפלסטיניים הכינו עצמם למערכה ארוכה שתארך שבועות ארוכים ואף הכינו הפתעות, אם צה"ל יבצע תמרון יבשתי בשטח רצועת עזה", הוסיף.
בסיכומו של דבר, כתב אבו עאמר, כי "תפיסת צה"ל משקפת את ההכרה בכישלון ההתמודדות עם לוחמי ארגוני המאבק הפלסטיניים פנים אל פנים, ודבר זה הינו ניצחון מורלי גדול הפלסטינים, וכן את ההכרה שחיל האוויר לא יוכל להביא לניצחון ולגרום לארגוני המאבק להניף דגל לבן".