רוטב בולונז
רוטב בולונז צילום: iStock

מרכיבים:

500 גר בשר בקר טחון

3 שיני שום קצוצות

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי קצוצים

1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות

1 גזר גדול מגורד גס

3 עגבניות גדולות בשלות חתוכות לקוביות קטנות

2 קופסאות קטנות רסק עגבניות

כוס מים (לפי הצורך)

תבלינים:

2 כפות אבקת מרק עוף

כף סילאן

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה מעושנת (מעשיר את הטעם, אל תוותרו)

כפית סוכר

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

כפית בזילקום יבש

אופן ההכנה:

לפני שמתחילים: מומלץ להשתמש בבשר לא ישר מהמקרר (יקרר את המחבת ותתבצע פעולת אידוי/ בישול ולא צריבה)

במחבת כבדה וגדולה או סיר רחב ושטוח, על אש גדולה מטגנים את הבצל והשום עד שנעשה שקוף.

מוסיפים פנימה את הסלרי והבשר ומטגנים עד שהבשר נצרב קלות ומשנה את צבעו.

מוסיפים את הגזר, הגמבה ומטגנים כמה דקות נוספות.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים הייטב.

מוסיפים את העגבניות ומאפשרים להן להגיר את נוזליהן.

מוסיפים את רסק העגבניות והמים עד לסמיכות הרצויה (הרוטב צריך להיות במרקם עבה יחסית)

מבשלים על אש קטנה חצי שעה (אם צריך מוסיפים מים בהדרגה)

בוחשים מדי פעם כדי לוודא שהבשר לא נדבק לתחתית הסיר.

מבשלים פטוצ'יני או ספגטי לפי הוראות היצרן ומוזגים שכבה נדיבה של בולנז.