
13 מחזורים נותרו לסיומה של עונת 2021/22 בליגת העל בכדורגל וקבוצות הליגה נכנסו לישורת האחרונה. הערב (חמישי) בא אל סיומו הסיכוי האחרון של הקבוצות לבצע שינויים בסגל השחקנים בכדי לשפר עמדות לקראת המאני-טיים, מי לחיים ולצמרת ומי לתחתית ומאבקי הישרדות.
למעשה, כל קבוצות הליגה ביצעו שינוי כזה או אחר בסגל השחקנים שלהן אך בולטת מכולן הייתה בית"ר ירושלים כמובן שעם כל הרעש הגדול והמיקום בו היא נמצאת כשהיא קרובה לרדת אל הליגה השניה, זו ביצעה החתמה אחת ברגע האחרון של החלון כשהחתימה את דן עזריה מהפועל כפר סבא מהליגה הלאומית.
זה לא היה החיזוק היחיד של בית"ר מהליגה הלאומית, כאשר זו החתימה בתום סאגה גדולה ויומיים מותחי עצבים את יוסי אבוקסיס מבני יהודה מהליגה השניה למאמנה, זאת בניגוד לרצון האוהדים ובכוונה נגדם וחרף הצרות הכלכליות וההתעללות של הבעלים משה חוגג באוהדים. זה יספיק לבית"ר לשרוד בליגה? ספק רב.
המצב של בית"ר אפילו קשה יותר לאור התחזוקתן של יתר חברותיה למאבקי ההישרדות בתחתית הטבלה אשר ביצעו רכש מאסיבי.
בעוד מכבי פתח תקווה האחרונה בטבלה הנחיתה 6 שחקנים חדשים שחלקם כבר סייעו לה לנצח את הפועל באר שבע במשחק הראשון מבין שניים ברבע גמר גביע המדינה בכדורגל, אצל העולה החדשה הפועל נוף הגליל החתימו לא פחות מ-10 שחקנים חדשים בחלון ההעברות האחרון.
הפועל ירושלים עשתה חיזוק משמעותי בהתקפה כאשר השאילה ממכבי תל אביב את אדוארדו גררו וכן הנחיתה בישראל את אחד מהכישרונות הגדולים ששיחק באנגליה לפני כמה שנים, ברייט אנובאקרה.
בצמרת, מכבי תל אביב ביצעה את הרכש הכי יקר כשהנחיתה את החלוץ יובאנוביץ' הסרבי תמורת 1.9 מיליון דולר וכן את הבלם הפורטוגלי ז'וזוואה סה שמגיע בהשאלה מלודוגורץ.
גם מכבי חיפה החתימה שחקן מקבוצת לודוגורץ הבולגרית, כשהחזירה לארץ את מאוויס צ'יבוטה שגדל בקבוצת הנוער של מכבי תל אביב וכן את המגן מיקאל אלפונס ואילו הפועל באר שבע ביצעה את מה שהיא עושה בכל עונה - לקחה שחקן מאחת מקבוצות הליגה כשהשאילה מהפועל חדרה את גוסטבו מרמנטיני הברזילאי הנהדר.
עכשיו כל מה שנותר הוא לשחק על כר הדשא ושהטובה ביותר תנצח.
וחלון ההעברות של ליגת העל הגיע לסיומו הערב (חמישי) אחרי יומיים אחרונים סוערים במיוחד. מכבי חיפה ומכבי תל אביב ביצעו חיזוק כפול יום אחד לפני סיום החלון, הפועל באר שבע צירפה זר שני ברגע האחרון ואפילו בית"ר ירושלים רשמה החתמה אחת לפני הגונג. הקבוצה הפעילה מכולן: הפועל נוף הגליל עם 10 החתמות ו-11 פרידות.
העסקאות היחידות עם דמי העברה:
1. ג'ורג'ה יובאנוביץ' (מכבי תל אביב - 1.9 מיליון יורו מצ'ואקריצ'קי
2. מאוויס צ'יבוטה (מכבי חיפה) - מיליון יורו מלודוגורץ
3. פלאמן גלאבוב (מכבי נתניה) - 100 אלף יורו מצסק"א סופיה