פיצה לבנה
פיצה לבנה צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים (ל- 2 פיצות בינוניות):

לבצק:

  • 500 גרם קמח לפיצה
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3-4 כפות של שמן זית
  • 1 ו-1/2 כוסות מים פושרים

לטופינג:

1 מיכל (200 גרם) רוטב שמנת ופטריות (פסטה ריקו)

1 שקית (300 גרם) פתיתי גבינה צהובה מגורדת

1 כוס פטריות שמפיניון פרוסות

1 פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקות

3-4 גבעולי טימין טרי

1 פטה עיזים 16% "פיראוס" (250 גרם) מפוררת

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.

יוצרים גומה בקערה ושופכים לתוכה כוס מים, שמן ומלח.

מתחילים ללוש בעזרת וו לישה ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש.
יוצרים עיגול מהבצק, מקמחים קלות ועוטפים את הקערה בניילון נצמד.

מתפיחים כ-1/2 שעה.

מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו מעט בעזרת הידיים ומחלקים לשניים. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1-2 ס"מ על נייר אפייה מקומח.

מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת קרוב לשולי הבצק.

מורחים על הבצק רוטב שמנת פטריות, מפזרים פתיתי טריו, פרוסות פטריות וצ'ילי וטימין.

מתפיחים את הפיצות כ-20 דקות לפניי האפייה.

אופים את הפיצות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25 דקות עד להזהבה.