חוג התנ"ך בבית הנשיא
חוג התנ"ך בבית הנשיאצילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל הרצוג אירחו היום (חמישי) את חוג התנ"ך ה-39 של מיזם 929, בסימן ציון שלושים לפטירתה של אורה הרצוג ז"ל ופתיחת מחזור קריאת התנ"ך השלישי.

לרגל המפגש הקדיש המיזם פסוק לזכרה של אורה ז"ל, 'ויהללוה בשערים מעשיה'.

במפגש נשאו דברים ראש מיזם 929 הרב בני לאו, בלהה בן אליהו, מרצה לספרות עברית, המשורר מירון ח. איזקסון, רות כהן, כלת חידון התנ"ך העולמי לנוער תש"פ והרב יואל בן נון.

רעיית הנשיא מיכל הרצוג נשאה דברים בפתח האירוע ואמרה: "אנחנו פותחים את הסבב השלישי של תוכנית הפרק היומי בתנ"ך, 929, במלאת שלושים לפטירתה של חמותי היקרה אורה הרצוג ז"ל. אין מתאים יותר מאשר להקדיש את המפגש הזה לזכרה. ’וירא אלוהים את האור כי טוב'. כמו אפלטון, ופילוסופים רבים אחרים בעולם העתיק, המקרא סבור שיש חוט עדין, שמקשר בין הנכון, הצודק, המוסרי, והיפה. לא היפה במובן השטחי שלו, היפה במובן העמוק שלו, היופי החיצוני כשהוא הולם את היופי הפנימי. ואמירה זו, אין ראויה ממנה בהקשר של אורה הרצוג, לה מוקדש המפגש הזה".

"אורה הייתה עבורי דמות משמעותית בחיי הבוגרים. היא אימצה אותי אל ליבה ככלה צעירה ונתנה לי מרחב, תמיכה, ובעיקר לימדה אותי. אורה אהבה תנ"ך, וראתה בו טקסט מכונן של העם היהודי. כבר כאישה צעירה, בשנת 1958, כמנכל"ית חגיגות העשור, הייתה זו היא שיזמה את חידון התנ"ך העולמי הראשון. חידון שמאז נעשה לאחד הסמלים המובהקים של חגיגות יום העצמאות במדינת ישראל", הוסיפה.

לדבריה, "מאברהם ורבקה היא למדה על המחויבות האינסופית להכנסת אורחים. כדרך להפגיש אנשים, לקרב אותם, לגרום להם להרגיש רצויים, להשפיע עליהם ולרתום אותם. מי שהתארח אצלה חש פעמים רבות שזו חוויה לכל החיים. היה לה כישרון ויכולת לדבר עם כולם, ולגרום לכולם להרגיש קרובים, מכובדים, רצויים. מנשיאים ושועי עולם ועד האוכלוסיות הכי מוחלשות".

בסיום דבריה אמרה רעיית הנשיא, "גם כאן במשכן, אנו מרגישים אותה כמעט בכל פינה, ויודעים עד כמה היא הוסיפה כאן פינות חמד, הנחילה דרכי אירוח, וקבעה רף גבוה של אסתטיקה ומצוינות שצריך לשאוף אליו בכל עת. אורה זכרה לברכה גילתה לנו את היופי. יהי זכרה ברוך".