פיצה בוטיק
פיצה בוטיק צילום: iStock


מרכיבים:

2 פיצות גדולות או 4 אישיות :

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 וחצי כוס מים פושרים (למרקם דביק ניתן להוסיף עוד רבע כוס)
  • 2 כפיות מלח
  • 3 כפות שמן זית

מרכיבים לרוטב עגבניות:

  • 5 עגבניות אדומות ורכות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם
  • אורגנו יבש לפי הטעם

אופן ההכנה:

במיקסר (או ידנית) מערבבים את כל החומרים מלבד השמן זית והמלח.

כשמתחיל להתאחד לבצק מוסיפים את השמן זית והמלח וממשיכים לעבד למשך 12 דק רצופות.

ייתכן והבצק יהיה מעט דביק,לא לפחד,זה מה שיבטיח בצק אורירי ורך. פשוט לעבוד תמיד עם קמח.

מניחים על משטח מקומח לשעה התפחה. לאחר שעה ניתן להתחיל לעבוד עם הבצק.

מכינים את רוטב העגבניות:

טוחנים במעבד מזון את העגבניות.

במחבת כבדה מטגנים בשמן זית את השום, מוסיפים את העגבניות ויתר המרכיבים ומאחדים בעזרת בישול קצר.

מחלקים ל4 כדורים,פותחים בעזרת הידיים ומורחים רוטב,גבינת מוצרלה ותוספות.

מכניסים ולתנור על חום הכי גבוהה בתנור כדי לדמות טאבון לוהט!!

אופים על תבנית הפוכה לבערך 7-10 דק או עד שהצדדים עולים ומשחירים מעט.

להגשה: מפזרים מעט על רוקט