קבב עסיסי
קבב עסיסי צילום: iStock

מרכיבים:

  • קילו בשר טחון (רצוי מנתח הצלעות עם שומן או ורד הצלע)
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
  • צרור גדול של פטרוזליה קצוצה דק
  • צרור קטן של כוסברה קצוצה דק.
  • כפית פלפל שחור גרוס.
  • כף מלח.
  • שמן לטיגון.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצלים עם 2 כפות שמן עד להשחמה יפה.

מעבירים לקערת הבשר טחון

מוסיפים את כל המצרכים מתחילים לערבב בצורת לישה

(חשוב ללוש לפרקים את המסה של הבשר על מנת שנקבל קציצה עסיסית).

מכניסים את הקערה למקרר לשעה לפחות.

אחרי שעה מחממים מחבת פסים עם רבע כוס שמן.

מקבבים לקציצות ומטגנים על להבה בנונית עד להשחמה יפה.

*טיפ מושלם

אחרי הטיגון מניחים את הקציצות מעל מסננת לעשרים דקות ואז מעבירים לצלחת הגשה.

סינון הקציצות מגיר את הנוזלים שנשארים בקציצה וכך מתקבלת קציצה עסיסית ללא נוזלים מיותרים.