שרת הפנים איילת שקד בוחנת אפשרות לאסור כניסה של אנשי אמנסטי לישראל בעקבות הדו"ח האחרון שהנפיק הארגון ובו הוגדרה ישראל כמדינת אפרטהייד. על משמעות הדו"ח הזה בקמפיין הבינלאומי נגד ישראל שוחחנו עם עו"ד ניצנה דרשן לייטנר, יו"ר ארגון 'שורת הדין'.
בדבריה מזכירה עו"ד דרשן לייטנר את החלטתה של התובעת הקודמת בבית הדין בהאג לפתוח בחקירה נגד ישראל. לאחר תום כהונתה היא הותירה את משימת חקירת ישראל ליורשה בתפקיד, אך הוא הודיע שחקירתה של ישראל אינה בראש סדר היום אלא שמונה מקרים אחרים שנמצאים על שולחנו. ההחלטה הזו, אומרת דרשן לייטנר, גרמה לזעם רב של הפלשתינים שדרשו את כינוס נציגי המדינות החברות בבית הדין לדיון בו העלו את טענתם נגד החלטת התובע החדש. המדינות מצידן הבהירו שלא ניתן להיכנס לשיקול דעתו של התובע ואכן יש סדר עדיפויות שבו ישראל אינה בראש הרשימה.
התגובה הזו הובילה את הפלשתינים למהלך בו הם מפעילים לחצים על ארגונים בינלאומיים שונים להנפיק דו"חות נגד "פשעי המלחמה" של ישראל, בכדי שדו"חות אלו יהוו מנוף לחץ על התובע לעסוק קודם בישראל ורק אחר כך במקרים האחרים, ואחד הדו"חות הללו הוא הדו"ח של אמנסטי.
על דו"ח זה אומרת דרשן לייטנר כי הוא מזעזע ברמות שלא היו כדוגמתן קודם לכן, משום שהוא מגדיר את ישראל כמדינת אפרטהייד כבר בראשית היווסדה בשנת 48'. בעקבות הלחץ הפלשתיני החליטה המועצה לזכויות אדם של האו"ם לפצוח בחקירה נגד ישראל מראשית הקמתה אודות יחסה לערביי ישראל בנוסף ליחסה לפלשתינים. כל אלה, קובעת דרשן לייטנר, לא נועדו אלא ללחוץ על התובע הראשי לחקור את ישראל.
מול הדו"חות הללו מוצאת את עצמה בבעיה, שכן היא מעוניינת להגיב לדו"חות ולטעון ולהוכיח שהם מוטים נגדה, אך סוג כזה של תגובה לועדת גולדסטון הניב את הדו"ח ההוא על כל משמעויותיו הבינלאומיות. מאחר וכך, קובעת דרשן לייטנר כי "ישראל לא צריכה להתערב ולשחק לידיהם". סיכוייה של ישראל לשכנע בזירה זו אינם קיימים שכן חברות מועצת זכויות האדם של האו"ם כבר הביעו את עמדתן ולפיה בעיניהן ישראל היא פושעת מלחמה. לעומת זאת, סבורה דרשן לייטנר על ישראל להעמיד נתונים וחומרים לארגונים עצמאיים כדי שאלה יוכלו להילחם את מלחמתה בזירה המשפטית הבינלאומית.
לטעמה אכן לאנשי אמנסטי אסור שתהיה דריסת רגל בישראל ואסור שיהיה כל שיתוף פעולה עימם. היא מזכירה בדבריו כי מיד עם הודעת התובעת הראשית הקודמת בהאג על כוונתה לפתוח בחקירה נגד ישראל, הוביל ארגונה יוזמה לחקיקה שתאסור על ישראלים לשתף פעולה עם אנשי בית הדין. "זו הסגרת חיילינו לידיהם", היא אומרת ומציינת כי הצעת החוק ההיא עדיין לא התקבלה, אך גם כעת יש לפעול בכל דרך על מנת לסכל כל צעד שיאפשר להם לחקור את ישראל, וחלק מכך גם האיסור על כניסתם לתחומיה של ישראל.
דרשן לייטנר מציינת כי עיון בפרטי דו"ח אמנסטי מגלה שאת המידע בו הם תוקפים את ישראל ומגדירים אותה כמדינת אפרטהייד קיבלו מארגוני השמאל הקיצוני כדוגמת 'בצלם', 'שוברים שתיקה' וארגונים נוספים המוגדרים בפיה כגיס החמישי.
עוד מעירה עורכת הדין דרשן לייטנר כי עיקר הטענות כלפי ישראל נוגעות למדיניותה ביהודה ושומרון, שכן באזור זה קיימת המחלוקת בין הרואים בעצם נוכחותה באזורים אלה כפשע מלחמה לבין ישראל עצמה שרואה את הנוכחות הזו כלגיטימית וחוקית. טענות אחרות נדחו על ידי ישראל בטענה שהם כבר נבדקו ונחקרו ולכן אין מקום לחקירה בינלאומית של בית הדין בהאג.