סיגר ממולא חלקי פנים
סיגר ממולא חלקי פנים צילום: אנטולי מיכאלו

לאחר נסיעה קצרה למרכז הקניות של מודיעין (ישפרו סנטר), הגעתי יחד עם אישתי היקרה למסעדת פדריק. מצאנו חניה קרובה בקלות ומצאנו את המקום שנראה מבחוץ כמקום קטן ולא מיוחד.

מיד כשנכנסו ראינו רחבה גדולה מסודרת ומעוצבת בסגנון חדשני עם מרווח טוב בין השולחנות. המארחת בודקת שאכן יש לנו הזמנה מראש ומושיבה אותנו במקום שלנו. כאן המקום לציין, כדאי מאד להזמין מקום מראש, זו מסעדה די מבוקשת.

מיד כשהתיישבנו, הגישו לנו בקבוק מים, זיתים ובוטנים לצד התפריטים של המסעדה. בחרנו לפתוח עם סיגר חלקי פנים (52 ₪) סיגרים פריכים, ממולאים בחלקי פנים ועשבי תיבול, מונח על רטבים. פשוט טעים. הגישו לנו גם ברולה פטה כבדים (43 ₪) כבד קצוץ עם שומן אווז ועליו מעטה כרמל שאנחנו מכירים מקינוח קרם ברולה. מוגש לצד ריבת בצל וטוסט. הטוסט נהדר, שזה מסמן על חשיבה לפרטים הקטנים.

הכבד היה טעים ונעים לפה. מנה מצויינת. אכלנו גם סלט ארטישוק א-לה רומנה (46 ₪) רבעי ארטישוק פריכים על קרם טחינה, סלט עשבי גינה, סלסלה עגבניות, צנונית ומעט צ'ילי. סלט מרענן וכיפי. לצד כל אלו, המלצר הציע לנו להזמין קוקטייל וקיבלנו PINK LADY (45 ₪) ג'ין, פסיפלורה, ליים, חמוציות ורוטן ורדים. מרענן ועדין מאוד.

סלט שווארמה
סלט שווארמה צילום: דוד מויאל

באופן כללי נראה שאף מנה כאן לא רגילה. בכל דבר כאן השף הביא שינוי מרענן שמקפיץ את המנה כמה רמות מעל. אבל לא זה מה שהפתיע אותנו. אישתי ואני הופתענו מאד מהזריזות של המסעדה. הגענו ביום חמישי בערב, שעת שיא. כל המסעדה מלאה לגמרי. כל מנה שהזמנו – הגיעה לשולחן תוך רגע. העומס במטבח לא הורגש אצלנו.

ביקשנו מהמלצר המלצות למנה העיקרית. המלצר, בחור נמרץ מאד, הכיר היטב את כל המנות: ידע מה תהליך ההכנה ובאיזה חומרי גלם משתמשים בדיוק. הביו את הסגנון שאנחנו אוהבים וידע מייד מה להמליץ. זה יתרון גדול מאד בעיניי, זה משדרג משמעותית את החוויה במסעדה.

מיודענו המלצר הגיש לנו פילה דניס (108 ₪), סלט שווארמה (64 ₪) ופרנה אנטריקוט (72 ₪). הדג הגיע כשני חתיכות פילה צלוי, מונח על ניוקי תפו"א ברוטב עגבניות שרי צבעוניות, זיתי קלמטה, יין לבן ואורגנו – מנה טעימה מאד וגדולה. הסלט, הוגש בצלחת אך מסודר כמו בלאפה: נתחי שווארמה של פרגית, עגבניות שרי, פטרוזליה, כוסברה, ועלי רוקט. מתחת לכל זה מצאנו הרבה טחינה, פלפלים קלויים, בצל סגול כבוש ובצל מטוגן. מנה גדולה ופשוט כיפית. אבל הפרנה אנטריקוט עלתה על כולם: כריך פרנה ענקי, מרוח באריסה, רוטב איולי צ'יפוטלה, עם חסה, עגבניה ובצל מטוגן. מלא ברצועות אנטריקוט ומעל כל זה ביצת עין. מנה ענקית וטעימה מאד. מוגש לצד צ'יפס. אנחנו ביקשנו לקבל פירה במקום צ'יפס וזה היה נהדר.

בדרך כלל אומרים שאם נשאר אוכל בצלחת זה אומר שהסועדים לא אהבו את האוכל. במקרה הזה, למרות שכל כך אהבנו את האוכל, לא היינו מסוגלים לאכול עוד. המנות של המסעדה גדולות ביחס לרגיל ועדיין הן מוגשות בצורה יפה ומוקפדת מאד. בדרך כלל, אם אין מקום אחרי ארוחה בשרית – אנחנו לא מזמינים קינוח. ממילא את הקינוחים בדרך כלל קונים בחוץ. אבל מסתבר שאת הקינוחים כאן הם מכינים במקום.

אחרי שכל כך נהננו מהאוכל שהם מכינים, לא יכולנו לוותר על קינוח. הזמנו מילפיי ברולה (39 ₪) שזה מגיע בשלוש שכבות של קרם ברולה ודיסקיות פילו פריכות עם נגיעות רוטב טופי מלוח וקרם אנגלייז. בנוסף הגישו לנו את האמסטרדם פאי (41 ₪) פאי תפוחים הולנדי עם תפוחים מקורמלים, בראס אגוזים וקינמון על רוטב אנגלייז וקנל פטיסייר וניל – פרווה כמובן.

סיום מתוק לארוחה נהדרת, הכל נעשה ברמה גבוה, במקצועיות, בזריזות, ביופי ובשמחה. אני כבר מזמין מקום לפעם הבאה.