
הרב הראשי לצה"ל תת-אלוף הרב איל קרים התייחס הערב (רביעי) למהפכה במטבחים ובחדרי האוכל של צה"ל, ואמר כי הרבנות הצבאית תוודא שכל פתרון או יוזמה של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה יעמדו בתו תקן הכשרות שנקבע בצבא.
הרב קרים כתב לרבנים הצבאיים: "אתמול התקיים כנס של כתבים צבאיים בראשות ראש אט"ל ובו הוצגו תוכניות לשידרוג המזון בצה"ל, בדגש על הקצה המבצעי. כפי שכבר נכתב בעבר, הרבנות הצבאית שותפה לרצון לשידרוג המזון, תוך שמירה הדוקה על הכשרות".
הרבצ"ר ציין כי לפי שעה טרם נרשמה הסכמה בין הרבנות הצבאית לאט''ל בנושא מזון חלבי חם ב"טרקלינים" שביחידות צה''ל. "לכן בשלב זה יהיו ב'טרקלינים' רק מאפי פרווה, וכן מוצרי חלב קרים ומעדני חלב, בדיוק כפי שהיה עד היום. אך פיצות, טוסטים, או בורקס חלבי אינם מאושרים בשלב זה.
"הדיונים בנושא נמשכים כל העת, והרבנות הצבאית תוסיף לוודא שכל פיתרון או יוזמה יעמדו בתו-תקן הכשרות", כתב הרב הראשי לצה"ל.

הרב אביעד גדות, ששירת כרב צבאי בקבע והציג את בעיות הכשרות ברפורמה של אט"ל, אמר כי "הודעת הרב קרים חשובה, אך תמוהה מאוד. דובר צה"ל הודיע היום מפורשות שיהיו "טוסטים ב2 בלילה'', וכך גם תודרכו העיתונאים בכנס של ראש אט"ל. אם כך, מה משמעות הודעת הרבצ"ר כי לא יהיו טוסטים? האם שוב אין תיאום בין יד ימין ליד שמאל? האם אט"ל ממשיכים לקדם את הרפורמה ולא לספור את הרבצ"ר?
''בנוגע לכפיית החמץ על ידי בג"ץ, טוב שעמדת הצבא נאמרת באופן ברור ומשקפת את האחדות הגבוהה לה שותפים חילונים ודתיים בצה"ל סביב חג הפסח. פקודה, ככל פקודה חייבת להיאכף. חיילי צה"ל הינם טובים וממושמעים. הודעת הרב קרים כי "לא ייעשו חיפושים" מצדיקה עבירה על פקודות ולא ראויה לקצין בצה"ל", הוסיף גדות.
כאמור, באט"ל הפכו את שנת 2022 למבצע ענק במטרה אחת - לשפר את חווית השירות הצבאי בתחום המזון.
"התפקיד שלנו הוא להפוך את חווית השירות לטובה יותר", מספר ראש אט"ל, אלוף מישל ינקו, "לכן יצאנו לדרך עם תהליכים רבים שמשפרים את איכות החיים של המשרתים בבסיסים".
טרקליני לוחמים
עד ליל הסדר הקרוב, יוקמו במוצבי הקצה 80 "טרקליני לוחמים" - מבנים עם מזון נגיש 24/7, אליהם יוכלו לגשת בכל שעה. הטרקלין יהיה מלא במוצרי מזון חלביים להכנה מהירה - מעדנים, וופל בלגי, חטיפי אנרגיה ועוד, ואבזור: מקררים, טוסטר, בר-מים ומיקרוגל. בשיתוף פעולה עם אכ"א, ולרווחת הלוחמים, כל טרקלין יהיה גם ממוזג ויוצבו מחוצה לו פרגולה וריהוט.
"לוחם בתעסוקה מבצעית צריך מענה 24/7", מסביר אלוף ינקו, "עכשיו, גם אם הוא רעב ב-12 בלילה, הוא יוכל לגשת לטרקלין ולקחת את מה שהוא רוצה".
"המחשבה על המוצר הזה נהגתה לפני כחודש וחצי בלבד", הוא מדגיש, "חיילי חיל הלוגיסטיקה, יחד עם המרה"ס, הוציאו אותו לפועל ביעילות ובזריזות". ואכן, עד כה נבנו 60 טרקלינים, 25 מתוכם כבר הוצבו בבסיסי הקצה.
שדרוג הארוחות
בזמן הקרוב, הארוחות שיוגשו בחדרי האוכל יהיו מגוונות וגדולות יותר - ביחידות הלוחמות ישודרגו ארוחות הבוקר והערב עם אחת מהמנות האלו: כריך "טוניסאי", בורקס "פינוקים", באגט עם שקשוקה או סביח, מנת חומוס עם פלאפל, וארוחה לדרך הכוללת מוזלי, דגני בוקר, חטיפי אנרגיה ועוד.
בנוסף, פעמיים בשבוע תתווסף מנה איכותית לארוחת הצהריים: פרגית, המבורגר או שווארמה, ואפילו שתי חלופות טבעוניות - שניצל טופו והמבורגר טבעוני. "אנחנו נותנים לכל אחד את האפשרות לבחור מה הוא רוצה לאכול - בנוסף למה שקיים בחדרי האוכל כיום", משתף קצין הלוגיסטיקה הראשי, תא"ל רונן כהן.
שיפור חווית האכילה
בשנה הקרובה ישופצו 130 חדרי אוכל - מתוכם 79 עד פסח הקרוב ו-51 נוספים עד יוני 2022. השיפוץ יתמקד בתשתיות המבנה ובריהוט נוח ומזמין. "המטרה שלנו היא שהחיילים ירגישו בנוח כשהם בבסיס", מרחיב תא"ל כהן.
הרחבת המענה הדיגיטלי
בנוסף, כדי לפקח על תחום המזון, ייפתח "מנהל המזון", שיקבע סטנדרט, יקיים ביקורות, יתגבר ויזמין פריטי מזון בהתאם לרצון המשרתים. ככה גם אתם תוכל לעזור לשינוי במערכת דיגיטלית שכבר יצאה לפועל - יתלו ברקודים במטבחים השונים, שיובילו לסקר על הארוחות, בו תוכלו למשב את תחום המזון בבסיס שלכם.
"זה מאפשר לנו להיות כל הזמן בתהליך של למידה ושיפור", מסביר אלוף ינקו, "כשאנחנו שואלים את החיילים ישירות אם שבעו או שהיה לה טעים, אנחנו מבינים את המצב בשטח בצורה הטובה ביותר. כשאתה אוחז בנתונים אתה יודע באופן ישיר מה צריך לשפר ואיפה".
בעקבות תלונות ממשרתי קריית ההדרכה, הוקמו צוותים ייעודים לבחינת המזון בבסיס ולשיפור המענה, גם עם הזכיין. הצוותים הגיעו למסקנה שלא ניתן כרגע לצאת למהלך ללא הזכיין, ושבהתאם להערכת המצב תיבחן אפשרות של הפעלה צבאית משולבת. למרות זאת, כבר עכשיו ניתן לראות שיפור מהותי במענה הניתן למשרתים.
נוסף על כל אלו, כעת מגייסים 28 נגדי תזונה נוספים ומרחיבים את ההכשרה שלהם כדי שיוצב איש קבע מוסמך בכל מוצב. כל זאת נעשה בזכות הגדלת תקציב המזון ב-25%, וההבנה שלמשרתים מגיעה איכות ודרוש מענה. לכן, יצא כל אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה אל המטרה - לשפר את חווית החיילים, כשהם מבהירים שזוהי רק ההתחלה.