
פלישת הצבא הרוסי והתוקפנות נגד אוקראינה מתחילה לגבות מחיר לאומי. בעוד באופ"א ידונו מחר בצעדים נגד התוקפנות הרוסית והפלישה לאוקראינה, כאשר כוונתם הראשונית היא לשלול מהם את אירוח משחק גמר ליגת האלופות, ביורוליג, מפעל הכדורסל היוקרתי ביותר באירופה כבר החלו בסנקציות נגד הקבוצות הרוסיות המשתתפות בו.
למעשה מי שהחליטו ליזום באופן מיידי ולבטא את מחאתם נגד התוקפנות הרוסית היו קבוצות הכדורסל המשתתפות במפעל האירופי ולאו דווקא הנהלת היורוליג.
ראשונה הייתה באיירן מינכן הגרמנית שביקשה שלא לעלות לשחק מול צסק"א מוסקבה הרוסית את משחקה שאמור היה להתקיים הערב במסגרת מחזור היורוליג, בגרמניה. רשת השידור שאמורה הייתה לשדר את המשחק הודיעה כי גם אם הנהלת היורוליג לא תאשר את ביטול המשחק, זו לא תשדר אותו לאות הזדהות עם אוקראינה ולהנהלת היורוליג לא נותרה כל ברירה.
לאחר מכן הודיעה גם ברצלונה הספרדית על סירובה להמריא לרוסיה למשחקה מול סנט פטרסבורג המקומית, זאת למרות הבטחות הנהלת היורוליג כי אין כל חשש לחיי השחקנים ויציאתם מהמדינה תתאפשר כרגיל עם סיום המשחק.
לבסוף הודיעה בעצמה הנהלת היורוליג כי גם משחקה של באסקוניה נגד קאזאן שאמור היה להתקיים בספרד יידחה, כאשר המועד לא ידוע בשלב הבא.
בתוך כך, ז'לגיריס קובנה הליטאית הודיעה שתחרים את כל משחקי היורוליג על אדמת רוסיה שנותרו לה העונה, והג'נרל מנג'ר פאוליוס מוטיונאס הבהיר כי יציע זאת גם לקבוצות אחרות במפעל.
גם בענף הכדורגל מתחילה רוסיה לספוג נזק על תוקפנותה כלפי אוקראינה, כאשר נבחרת פולין הודיעה כי היא אינה מתכוונת לשחק על אדמת רוסיה מול הנבחרת המקומית במוקדמות פלייאוף המונדיאל שאמור להתקיים בעוד חודש בדיוק.
נבחרות הכדורגל של שבדיה וצ'כיה שעשויות לפגוש גם הן את רוסיה תומכות גם כן במהלך החרם ובהודעה רשמית כתבו ראשי התאחדויות הכדורגל כי הן מגנות בחריפות את התוקפנות של רוסיה כלפי אוקראינה. "לאור המצב הנוכחי, ההתאחדויות מביעות עמדה נחרצת לגבי המשחקים שתוכננו ל-24 ו-29 במרץ. אין לקיים את משחקי הפלייאוף לגביע העולם בפדרציה הרוסית”.
“החותמים על הערעור הזה לא מוכנים לקחת בחשבון את הנסיעה לרוסיה ולשחק כדורגל שם. ההסלמה הצבאית שאנו צופים בה כרוכה בהשלכות חמורות והפחתה משמעותית ברמת האבטחה של הנציגויות והמשלחות הרשמיות שלנו. לכן, אנו מצפים לתגובה מיידית של פיפ"א ואופ"א והצגת פתרונות חלופיים למשחקים הקרובים”, נכתב בהודעה.
מי שעשויה לשלם גם היא את המחיר על תוקפנות רוסיה, היא חברת התעופה הרוסית 'אירופלוט' המעניקה חסות לקבוצת הכדורגל האנגלית מנצ’סטר יונייטד. על פי דיווחים באנגליה, במועדון הפאר האנגלי מתכוונים לסיים מיידית את ההסכם מול חברת התעופה הרוסית, 18 חודשים לפני שהחוזה מסתיים באופן רשמי, זאת בעקבות הפלישה של הרוסים לאוקראינה.
בינתיים גם הבעלים של צ'לסי האנגלית, רומן אברמוביץ' שידוע כמי שיש לו קשר קרוב לנשיא רוסיה פוטין, חוטף, כשבאנגליה מתכוונים לאסור עליו להמשיך לגור במדינה.
מי שהודיעה רשמית על סיום ההתקשרות עם נותנת חסות רוסיה שלה, היא קבוצת הכדורגל הגרמנית, שאלקה. שאלקה הודיעה כי שם הספונסר שלה, גאזפרום, חברת הגז הגדולה ביותר ברוסיה, יוסר מהחולצה מעתה ויוחלף בשם הקבוצה.
