אזני המן
אזני המן צילום: iStock

מרכיבים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים

למילוי פרג:

  • 2 כוסות פרג טחון
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות דבש
  • 1 כוס סוכר
  • רבע כוס סולת
  • חצי כפית גרידת לימון
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות פתיבר טחון
  • אופציונלי: ניתן להוסיף 4 כפות אגוזים טחונים

אופן ההכנה:

במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת בצק פירורי.

מוסיפים את החלמונים ומעבדים בפולסים קצרים רק עד שהחלמונים נתאחדים עם הבצק

חשוב: לא לעבד את הבצק יותר מדי כשהחלמונים בפנים, כך נשמור על בצק פריך שנמס בפה.

משטחים את הבצר לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר של שעה לפחות.

בענתיים מכינים את המילוי:

מרתיחים חלב עם סוכר ומוסיפים פרג, דבש ואת יתר החומרים למעט החמאה וגרידת הלימון. מבשלים על אש קטנה מספר דקות עד שהחלב מצטמצם ומתקבלת עיסה רכה.

מסירים מהאש וזורקים פנימה את החמאה וגרידת הלימון. מערבבים הייטב.

מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ על משטח עבודה מקומח, יוצרים עיגולים בקוטר של כוס לשתיה קרה.

מניחים כפית שטוחה מילוי פרג ומקפלים מ3 קצוות. מוודאים שהבצק סגור הייטב כדי שלא יפתח באפיה.

אופים על 180 מעלות 10 -15 דקות, תלוי בתנור שלכם. העוגיות אמורות להשחים רק מעט.

כשמתקרר מפזרים אבקת סוכר