אזני המן נוטלה פיסטוק
אזני המן נוטלה פיסטוק צילום: אוראל בראל

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 250 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה איכותי
  • 1 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 1 כוסות חלב או מים פושרים
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו

למילוי וציפוי:

  • ממרח שוקולד חום ולבן / שוקולד חלב ולבן מומס / חטיפי שוקולד מומסים - חלבי או פרווה
  • שקדים קלופים ופרוסים דק
  • פיסטוקים טחון
  • לגנאש:
  • 100 גרם שוקולד חלב או שוקולד מריר
  • 3 כפות חלב או שמנת צמחית

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים קמח, חמאה / תחליף חמאה, חלב / מים, סוכר, שמן ואבקת אפייה ומעבדים הכל יחד עד שמתקבלים צ'אנקים גדולים של בצק - נזהרים לא לעבד יותר מדי, אחרת המרקם של הבצק יפגע.

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. חלק אחד מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ואת החלק הנותר משאירים בקערת המיקסר. מוסיפים את אבקת הקקאו לקערה ומעבדים יחד עד שהקקאו נטמע וצובע את הבצק. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

3. מניחים את ממרחי השוקולד בשקית זילוף קשיחה, מניחים אותה בקערה עם מים חמים עד שהממרח נמס או ממיסים שוקולד חלב / חטיפי שוקולד / שוקולד מריר בבן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל.

4. על נייר אפייה, מרדדים את הבצק "הלבן" לעלה דק וגדול. קורצים מהבצק עיגולים בגודל שווה ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולות גם עם הבצק "השחור".

5. מזלפים במרכז העיגולים הבהירים מילוי שוקולד כהה ומילוי בהיר על העיגולים הכהים, מקפלים את עיגול הבצק למשולשים, מפזרים על המילוי הכהה שקדים פרוסים ופיסטוקים טחונים על המילוי הבהיר.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות.

7. בבן מארי או בפולסים במיקרוגל ממיסים את רכיבי הגנאש ומזלפים בנדיבות על "האוזניים" האפויות.

צילום ועריכה: אוראל בראל

מוזיקה: רולי דיקמן

*המתכון באדיבות כיכר השבת