
שבוע אחרי עדויות קשות מצידם של אוהדי ספורט רבים על אלימות משטרתית, דיונים בוועדות הכנסת וסיקור תקשורתי נרחב על אלימות השוטרים שהלכה וגדלה משבוע לשעבר, במשחקי הכדורגל והכדורסל אבל לא רק, הודיעו היום (ראשון) משרד התרבות והספורט, משרד המשפטים והמשרד לביטחון פנים על תכנית מיגור האלימות בספורט.
התכנית הינה פרי שיתוף פעולה בין שלושת המשרדים הממשלתיים, ולאחר עבודה מאומצת משותפת של אלה, היום יצא תזכיר החוק לאיסור אלימות בספורט להערות הציבור רגע לפני שהוא מגיע לאישור הממשלה והכנסת.
על פי הודעת המשרדים השותפים, תיקון החוק לאיסור אלימות בספורט כולל כמה צעדים משמעותיים שיובילו לקידום המאבק באלימות במגרשים ובאצטדיונים, ובראשם - יד נרחבת דווקא לאלה שזוהו כבעייתיים ביותר, כוחות המשטרה שיוכלו על פי התכנית החדשה לתת קנסות מנהליים לאוהדים מתפרעים מתוך מטרה להרתיעם.
אם זה לא מספיק, אזי שעל פי התכנית, תינתן לשוטרים שלרוב הם הבעיה בטיפול באלימות, הרחבת סמכויות הרחקה מהמגרשים שתגביר את שימוש המשטרה בצווי הרחקה מהמגרשים, כשהמטרה הברורה היא יותר הרחקות של אוהדים אלימים ומתפרעים, ולתקופות ארוכות יותר.
כזכור, לפני כחודש נחשף כי מרבית התיקים שפתחו במשטרת ישראל על אלימות אוהדים, נסגרו ללא שום העמדה לדין.
בהודעת המשרדים נכתב כי "מדובר בכלים משמעותיים שיקנו לגורמי אכיפת החוק אפשרות להתמודד עם האלימות במגרשים. בשיתוף פעולה ייחודי בין שלושת המשרדים ובהובלת שרי התרבות והספורט, המשפטים וביטחון הפנים יחד עם כלל הגורמים הרלוונטיים, התכנית למיגור האלימות בספורט תחל עם סיום החקיקה. התכנית צפויה להתרחב בהמשך לצעדים נוספים, כל זאת כדי להבטיח מגוון כלים לצמצום האלימות".
שר התרבות והספורט חילי טרופר, אמר על התכנית החדשה: "כפי שאמרנו, מיגור האלימות בספורט הפך מטרה עליונה בסדר היום שלנו. עלינו להיאבק באלימות בספורט בכל הכלים העומדים לרשותינו והיום זו ההתחלה של התכנית למען הספורט הישראלי ולטובת צמצום האלימות במגרשים. בחודשים האחרונים קיימנו עשרות פגישות ורתמנו את כלל הגורמים הרלוונטים למען המטרה החשובה עד להשגתה: צמצום האלימות במגרשים והפיכתם למקום בטוח. אני רוצה להגיד להמוני האוהדים - נעשה הכל כדי שתוכלו, אתם וילדיכם, לבוא ולצאת בביטחה מהמגרשים. אני מבקש להודות לשר המשפטים גדעון סער והשר לביטחון פנים עמר בר לב על ההתגייסות ושיתוף הפעולה הפורה".
סגן רה"מ ושר המשפטים גדעון סער, אמר כי "אנו פועלים ביחד למגר את האלימות במגרשי הספורט הפוגעת אנושות בערכי הספורט. התכנית תביא למדיניות אפקטיבית יותר, המבוססת על קנסות והרחקה מהמגרשים של אוהדים אלימים. אני קורא גם לבתי המשפט לנקוט מדיניות תקיפה למיגור האלימות בספורט".
השר לביטחון הפנים עמר בר לב: "אני מודה לשרים סער וטרופר על קידום החוק. תופעת האלימות במגרשים וסביבם התגברה בשנים האחרונות לכדי מכה שהובילה לנזקים פיזיים חמורים לאוהדות ואוהדים ולכתם על המשחק הכי פופולארי במדינה. אין שום סיבה שאנשים שמקדישים מזמנם הפנוי ומכספם על מנת להגיע, לעודד ולתמוך בקבוצותיהם, יפגעו, או יאלצו לחוות את התופעות שנצפו במגרשי הכדורגל בישראל בשנים האחרונות. ציבור אוהדי הכדורגל והצופים במגרשים זכאים ליהנות בשלווה, ולא לחשוש להביא את משפחותיהם ויקיריהם למגרשים".