אזני המן מלוחים
אזני המן מלוחים צילום: iStock

מרכיבים:

  • 1 חב' בצק עלים מרודד
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • חופן פטרוזילךיה קצוצה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • סלסילת פטריות שמפיניון קצוצת ללא הרגל
  • כף גדושה אבקת מרק פטריות
  • כף פפריקה מעושנת
  • כף תבלין שאוורמה
  • מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום לפי הטעם
  • אופציונלי: חופן צנוברים
  • ביצה להברשה
  • סומסום לפיזור

אופן ההכנה:

במחבת קטנה מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד צריבה קלה.

מוסיפים את הפטריות , הפטרוזיליה, צנוברים ותבלינים.

טועמים ומתקנים תיבול.

חותכים את בצק העלים לעיגולים בקוטר כוס שתיה חמה.

מניחים כף מהמלית ומהדקים הייטב בקצוות.

מורחים ביצה, מפזרים סומסום ואופים על 180 מעלות כ35 דקות עד שהמאפה מזהיב.

*ניתן לחתוך את בצק העלים לעיגול גדול בקוטר צלחת מנה ראשונה ולייצר אוזן המן גדולה יותר למשלוח מנות.