
אישה שפנתה בהודעת אינסטגרם אל נוכל הטינדר סיימון לבייב או בשמו האמיתי שמעון חיות, בנו של רב חברת אל על לשעבר הרב יוחנן חיות.
האישה טענה שתוכל לסדר לו ולחברתו "וי כחול" באפליקציה. לאחר שביצע העברה של תשלום על סך אלפי דולרים לה ולבן זוגה, שלכאורה עובד בפייסבוק - השניים נעלמו כלא היו. כך דווח באתר TMZ.
לאחר העברת הכספים, מנהלו של סיימון מצא חשד בעסקה, ויצר קשר עם הצוות האמיתי של פייסבוק – אלא שהם מסרו כי הם לא גובים כל תשלום עבור אישור רשמי לחשבון. לפני שהספיק לפנות אליהם שוב – הזוג נעלם לגמרי מרחבי הרשת, כולל הסרת חשבונות האינסטגרם של שניהם.
בתחילת השבוע דווח כי בני משפחת איש העסקים לב לבייב הגישה לבית משפט השלום בתל אביב קובלנה פלילית פרטית נגד "נוכל הטינדר". משפחת לבייב טענה כי חיות (סיימון לבייב) הציג עצמו כבנו של לב לביייב. לטענתם, הפרשה גרמה לפגיעה בשמם הטוב וכן לפגיעה בפרטיות שלהם.
"משפחת לבייב היא משפחה אמידה, ולה עסקים רבים, ובהם חברת יהלומים מזוהה עימה. סיימון לבייב שינה את שמו עימו נולד, שמעון יהודה חיות, לסיימון לבייב, ותקופה רבה התחזה ועודנו מתחזה לבן משפחת לבייב בישראל ובעולם. יובהר כבר עתה כי אף אחד מבני משפחת חיות לא שינה את שם משפחתו, כולם נותרו עם שם המשפחה חיות", נטען בקובלנה.
"תקופה ארוכה, מציג הוא מצג שווא כי הוא בנו של לב לבייב, ומקבל טובות הנאה רבות (בהן חומריות) והכל תוך עורמה ודברי כזב, כי הוא בן למשפחת לבייב, וכי משפחתו (לבייב) תשלם ותישא בעלויות טובות הנאה אלו. אם לא די במצג כזב, הוא אף השתמש בסימן המסחרי של חברת היהלומים על מנת לגרום לקורבנותיו להאמין כי הוא אכן משתייך אליה. ההזדהות כי הוא בן למשפחת לבייב ונטילת המוניטין של הקובלים, הנאשם רימה, כיזב ופגע בנשים, גברים ועסקים בישראל ובעולם, כאשר מעשים אלו שויכו לקובלים בשל שם משפחתם".