
גיא ויהל אמנם הוציאו את האלבום הראשון שלהם רק ב2011, אבל הזוגיות המוזיקלית שלהם הולכת עוד הרבה אחורה, לפנימיית הדסים שבשרון בה נפגשו לראשונה בגיל 12. בהנחה ואתם פוגשים עכשיו את גיא ויהל של 2011, אני שואל אותם, מה אתם אומרים להם לעשות אחרת?
"אם היינו חוזרים ל2011 כנראה שהיינו ממליצים לעצמנו לקנות ביטקוין בזמן" הם אומרים בחיוך, "אבל האמת שלשמחתנו אין איזו טעות פטאלית או דרמטית שעשינו בדרך, וכשאנחנו מסתכלים היום על גיא ויהל 2022 אנחנו אומרים לעצמינו רק להניע ולדחוף קדימה עוד יצירה ועוד עשייה".
על הרצון הזה להניע קדימה עוד יצירה ועוד עשייה גם נכתב הסינגל החדש שלהם, שיר שמנסה לברר מהי בדיוק היצירה שהם רוצים לעשות ומה הם רוצים להשאיר אחריהם.
"כל אחד ואחת מאתנו נמצאים בתוך מרדף להשיג ליותר" הם מספרים על הסינגל החדש, "מקווים לתפוס את האושר ביד, מנסים להרוויח יותר, עוקבים יותר באמונה שלמה שזה מה שיעשה אותנו מאושרים. להוכיח לעצמנו ולעולם שאנחנו לא סתם "עוד פנים בקהל" אלא "מישהו בעולם".
"השיר הזה מדבר על התחושות והמחשבות האלו, למה בסוף הדרך למה יש משמעות? רק למי ומה שאנחנו והשירים שנשאיר אחרינו."
בפזמון אתם שרים "ואלוהים מחזיק לי את היד". איפה המשפט הזה פוגש אתכם? זו תודעה יומיומית שאלוהים מחזיק לכם את היד או שיותר מן תובנה שעולה במבט לאחור?
"אני מרגיש ורואה בהרבה סיטואציות בחיים שלי כוח עליון שמנווט את הדברים" מספר יהל שכתב את השיר החדש. "ואני מרגיש שיש עלי סוג של שמירה והכוונה. לצערי אני לא תמיד בתודעה הזו אבל משתדל מאוד. אני מסתכל על הרקע האישי של כל אחד מאיתנו ואיפה אנחנו היום. ומרגיש שיש פה מישהו שנתן לנו יד לאורך כל הדרך".
והדרך הזו הייתה רצופה ביצירה ובשירים, לא רק של הצמד עצמו שהוציא כבר ארבעה אלבומים וכאמור מוציא עכשיו סינגל חדש מתוך אלבום חמישי, אלא גם של האנשים שסובבים אותם. אם זה זמרים ויוצרים אותם גיא ויהל הפיקו מוזיקלית, ואם זה הנשים שלהם שגם הן זמרות בפני עצמן – מארינה מקסימליאן בלומין ונעמה כהן.
"אנחנו מתעסקים בשירים וביצירה, לא בתחרות" הם עונים בפסקנות לשאלה הבלתי נמנעת האם הסביבה המוזיקלית הזו מעודדת תחרותיות. "אנחנו משתדלים להביא את עצמינו במקסימום גם בשירים שלנו וגם בשירים שאנחנו יוצרים ומפיקים לאחרים, מבחינתנו זה פשוט עוד חלק של אומנות שאנחנו מביאים. לפעמים אנחנו בפרונט של השיר ולפעמים אמן אחר בפרונט".
וכמובן משפט לסיכום, איפה אתם רואים את עצמכם עוד עשור מהיום? ולא פחות חשוב, מי יהיה שם איתכם?
"אנחנו מאחלים לעצמנו לגדול ולהתפתח בכל ההיבטים ולהיות אחרי עוד כמה אלבומים שיגיעו להרבה לבבות גם בארץ ומחוצה לה" הם עונים, "ואנחנו לא יודעים מי יהיה שם איתנו, אבל מה שבטוח זה ששנינו נהיה שם ביחד".
