בחושה וניל קקאו
בחושה וניל קקאו צילום: iStock

מרכיבים:

  • 3 ביצים גדולות שלמות
  • כוס סוכר
  • כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • חצי כוס מיץ תפוזים או מים
  • 3 כפות קקאו
  • רבע כוס מיץ תפוזים או מים
  • תבנית אינגלישקיק רחבה.

אופן ההכנה:

מחממים תנור על 170 מעלות אפיה.

מקציפים את הביצים שלמות עם מעט מלח לשבע דקות על מהירות גבוה.

כשמתחיל להיווצר בועות מוסיפים בהדרגה את הסוכר.

מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן בהדרגה.

מוסיפים קמח ומיץ תפוזים (או מים) ומכבים את המיקסר.

מעבירים חצי מהבלילה לקערה קטנה ומוסיפים קקאו ומיץ תפוזים (רבע כוס)

טורפים בעדינות עם מזלג עד לאיחוד הבלילה.

יוצקים את בלילת הקקאו לתבנית ומעליה את הבלילה הלבנה.

אופים ל 35 דקות בערך.

אחרי האפיה מכסים במגבת נקיה.

על מנת לקבל את טעם הקקאו למעלה, הופכים את העוגה או מגישים אותה איך שהיא.