ביום ראשון הקרוב תעניק שרת החינוך, התרבות והספורט לימור לבנת תעודות הוקרה למתנדבים צעירים החונכים בני נוער וילדים במחוז תל אביב במסגרת המיזם "עת לאהוב".

תלמידים חונכים הם תלמידים מכיתות ח-י"ב החונכים תלמידים אחרים סביב נושאים שונים ושלא במסגרת המחויבות האישית, אלא במסגרת פעילות התנדבותית, כשרות לקהילה.

הפעילויות הן בנושאים רבים ומגוונים, כגון: עזרה לילדים הנתונים בקשיים חברתיים, בקשיים לימודיים, עזרה לילדים בסיכון, לילדים עם נכויות, לילדים בבתי חולים ועוד.

האמצעים לפעילות החונכות מגוונים, כמו למשל חניכה באמצעות בעלי חיים, תלמידים דתיים חונכים דתיים, תלמידים בוגרים חונכים צעירים ועוד. עוד נודע כי ישנן ערים שלמות, כמו העיר חולון, בת ים ותל אביב, שנושא החונכות משתבץ בסדר היום החינוכי שלהן, ובמסגרתו מתקיימות פעילויות רבות בתחום.

מיזם "עת לאהוב" הוא ביוזמת משרד החינוך, ולפני כחודשיים חנך אותו ראש הממשלה אריאל שרון.
המיזם קורא לתלמידים, לאזרחי מדינת ישראל וליהודים בתפוצות לעזור, לתת, לאהוב ולעשות למען האחר. מטרתו היא שבני נוער ומבוגרים יצרו ביחד שרשרת של נתינה ושל קבלה, שתחזק כל אחד מאתנו ושתיטיב עם החברה שבה אנו חיים.

שרת החינוך לימור לבנת אמרה כי אחת המטרות המרכזיות שאליהן מכוון משרד החינוך היא שיהיו לנו בישראל מתנדבים רבים כמו שיש כיום. "אני משערת שההתנסות שלכם בחונכות לימדה אתכם דבר חשוב על חינוך", אמרה השרה למתנדבים. "מן הסתם למדתם שנסים אינם מתרחשים ברגע אחד ולא בשעה אחת של עבודה, ושכדי לראות הישגים צריך להשקיע מאמצים במשך זמן, ולהמשיך להאמין כל הזמן. כולכם השקעתם זמן רב ועבודה רבה. נתתם מתבונתכם וגם מלבכם. זה ברור".

עוד נודע כי באירוע יספרו נציגי החונכים על פעילותם, על חוויות שחוו במהלך הפעילות ההתנדבותית, ועל ה"רווחים" שלהם מעצם הנתינה.